Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tervetuloa tutkimaan omaa elämänkaartasi ja hengellisen kasvun mahdollisuuksiasi

Miten kasvan ehjään ihmisyyteen ja kypsään  hengellisyyteen? Miten kasvan kohtaamaan vanhenemisen, sairaudet, yksinäisyyden ja ajasta iankaikkisuuteen siirtymisen? Kasvuhuoneiltojen kuvat, tekstireferaatit ja äänitteet löydät täältä. 

 

Missio Järvenpään Kasvuhuone-iltoja on järjestetty tiistaisin 14.1. – 27.5.2014 klo 18.30 kristillisen Järvenpäässä  koulun auditoriossa, Sibeliuksenväylä 42.

 

Kevätkauden illat jakautuvat kolmeen laajempaan osioon:

  1. Miten kasvaa turvallisesti Jumalan perheväkeen
  2. Miten kasvaa hengelliseen aikuisuuteen
  3. Miten kasvaa Jeesuksen opetuslapseksi

Juha Lehtonen, Petri Rytkönen: Miten kasvaa sanan kuulijasta myös sen tekijäksi?

Voiko Jeesusta seurata pelkällä katseella? Mitä merkitsee opetuslapsena eläminen? Miten tullaan sanan kuulijasta myös sen tekijäksi? Tällaisia kysymyksiä tutkittiin Kasvuhuoneen kevätjuhlassa 27.5.2014. Mukana keskustelussa olivat Juha Lehtonen ja Petri Rytkönen.


Lue lisää


Risto Vappula ja Peter Hagman: Miten kasvaa kahden käden evankelistaksi?

Tarvitaanko yhä laupiaita samarialaisia? Miksi usko ilman tekoja on kuollutta uskoa? Miten toimii kahden käden evankelista? Kuinka kertoisin uskostani toisille? Tällaisista teemoista keskustelivat 20.5.2014 Risto Vappula ja Peter Hagman. 


Lue lisää


Herman Blomerus, Tapani Talikainen: Miten kasvaa pieneksi?

Miten välttää hengellinen ylpeys? Rakennammeko omaa kirkkoamme ja seurakuntaamme vai Jumalan valtakuntaa? Kuinka meissä voisi toteutua ”hänen tulee kasvaa mutta minun vähetä”? Siinä muutamia 13.5. Kasvuhuone-illan teemoja.


Lue lisää


Mirja ja Martti Ojares: Miten kasvaa hengelliseksi isäksi tai äidiksi?

Martti Ojares toi Kasvuhuone-illan keskustelussa esille profetian, joka lupaa Jumalan puuttuvan hyvin pian Suomen tilanteeseen. Samalla Mirja ja Martti Ojares haastoivat kaikkia mukaan TV7 kanavan torstaina 15.5. järjestämään vuorokauden paastoon ja rukoukseen Suomen puolesta.


Lue lisää


Jouni Anttila, Sirkka Huurinainen: Miten kasvaa ja rohkaistua todistajaksi?

Kelle, miksi ja miten meidän pitäisi todistaa? Kertooko todistaja kokemastaan ja näkemästään vai kuulopuheista? Mistä syntyy henkilökohtaisen todistuksen voima?  Millaisen todistuksen minä voisin antaa uskostani Jeesukseen?  Tällaisia kysymyksiä ratkottiin 29.4.2014 Kasvuhuone-illassa Järvenpäässä.


Lue lisää


Elsa Pyysalo, Marika Mäntyvaara: Miten kasvaa esirukoilijaksi

Kuka voi palvella rukoillen? Millaisin valtuuksin tavallinen kristitty saa rukoilla?  Keitä koskee Paavalin kehotus anoa, rukoilla ja pitää esirukouksia? Tällaisia asioita selviteltiin Kasvuhuoneessa 22.4.2014.


Lue lisää


Jukka Sipilä, Marja Leino: Miten kasvaa kiinni Kristukseen?

Millainen käsitys meillä on Jeeuksesta? Miten oikean Jeesuksen voi oppia tuntemaan henkilökohtaisesti? Mitä se on käytännössä ja arkisen elämän keskellä? Kuinka me voimme kasvaa kiinni Jeesukseen ja tuottaa hedelmää?


Lue lisää


Erkki Laine ja Kati Hämäläinen: Onko kuolema kaiken loppu vai uuden alku? 

Millainen on hyvä kuolema – vai voiko sellaista edes olla? Miten käsitellä kuolemanpelkoa ja kuinka löytää usko rajan takana odottavaan iankaikkiseen elämään? Tällaisista kysymyksistä keskustelivat Kasvuhuoneessa Erkki Laine ja Kati Hämäläinen kertoen samalla omia kuolemaan liittyneitä kokemuksiaan.


Lue lisää


Jaakko Harjuvaara, Terttu Talikainen: Aitous ja rehellisyys tarjoavat hyvän vanhuuden

Jumalan töistä ei jäädä koskaan eläkkeelle. Hänellä on tärkeitä tehtäviä myös vanhoille lapsilleen. Jo anteeksi saatujen virheiden jatkuva katuminen ja murehtiminen antavat meistä kristityistä ankean ja vähemmän puoleensa vetävän kuvan.


Lue lisää


Yrjö Niemi, Justiina Honkanen: Yksinäisyyden ei tarvitse merkitä toivottomuutta eikä yksin jäämistä

Myös yksin jäänyt tai jätetty voi elää täyteläistä elämää. Jumalan perheväellä eli seurakunnalla on tarjota yksinäiselle monenlaisia polkuja yhteyteen. Edes kosminen yksinäisyys, jonka jokainen joutuu kohtaamaan, ei välttämättä merkitse yksin ja hylätyksi jäämistä.


Lue lisää


Liisa Sirén, Arja Jakoaho-Hyyryläinen: Kärsimys liittyy ihmisen elämään

Mitä tehdä, kun sairaus ja kivut iskevät? Mihin silloin voi turvautua? Miten säilyttää usko, kun Jumalakin tuntuu olevan kaukana? Tällaisia kysymyksiä pohdittiin Kasvuhuoneessa Arja Jakoaho-Hyyryläisen ja Liisa Sirénin kanssa  tiistaina 18.3.2014


Lue lisää


Vesa jaTapani Talikainen: Miten kasvaa hegelliseksi aikuiseksi?

Millaisilla mittareilla ihmisen kypsyys ja hengellinen aikuisuus ovat mitattavissa?

Miten kalenteri-ikä ja hengellinen ikä eroavat toisistaan?Kertooko ”maitoruokintaan” jääminen enemmän lapsesta vai hoitajista?Miten totuttaa aistit vastaanottamaan vahvaa ruokaa?

Tällaisia asioita poihdittiin Kasvuhuoneessa tiistaina 11.3.2014.


Lue lisää


Henna Saarinen ja Juha Lehtonen: "Sukupolvien välinen kuilu ylitetään rakkaudella"

Miten neuvoisin 17-vuotiasta itseäni? Mistä itseäni varoittaisin ja mihin opastaisin? Voiko toisten kokemuksista ja neuvoista ottaa opiksi, vai pitääkö jokaisen saada kolhia omat varpaansa? Siinä Kasvuhuone-illan teemoja tiistaina 4.3. 2014. Puutarhureina teemaa availemassa olivat Henna Saarinen ja Juha Lehtonen.


Lue lisää


Jaakko Harjuvaara, Seija Leveelahti: Miten minusta tuli minä?

Miten ja miksi minusta tuli minä? Millainen on hengellinen kasvutarinani? Mistä en luopuisi, mitä ehkä haluaisin unohtaa? Tällaisia pohdittiin hyvin rohkeasti ja avoimesti Kasvuhuoneillassa 25.2.2014 yhdessä Jaakko Harjuvaaran ja Seija Leveelahden kanssa.


Lue lisää


Kari Muukka ja Miika Koivistoinen: Lain airot ja orjana palveleminen

- Suomalaiset ovat hanakoita taistelemaan lain airojen kanssa.

- Velvollisudesta raataminen ja palveleminen johtaa hengelliseen kuolemaan.

Siinä pari mielenkintoista näkökulmaa 18.2.2014 Kasvuhuone-ilassa käydystä keskustelusta.

 


Lue lisää


Heljä Markkula ja Timo Lehtikari: Kasvuun tarvitaan valoa, lämpöä ja elävää vettä

Kasvaakseen ehjäksi ja vahvaksi myös ihminen tarvitse valoa, lämpöä ja elävää vettä. Avoin valossa vaeltaminen, ystävien ja seurakunnan tarjoama rakkaudellinen lämpö sekä Pyhän Hengen elävä vesi eheyttävät, vahvistavat ja auttavat vaikeissakin vaiheissa. Siinä teemoja, joista keskusteltiin Kasvuhuoneessa 11.2.2014


Lue lisää


Henrik Wikström: "Kristinusko on tylsä harrastus"

 - Kristinusko on maailman tylsin harrastus. Minä varoitan aina rippikoululaisiakin siitä, että älkää missään nimessä ryhtykö harrastamaan kristinuskoa. Melkein mikä tahansa harrastus on parempi, totesi Henrik Wikström 4.2.2014 Järvenpäässä Kasvuhuone-illassa


Lue lisää


Paul Raja-aho, Tapani Talikainen: Hengellisen leikkokukan kohtalo on karu

Kasvuhuone-illassa tiistaina 28.1. klo 18.30 pohditiin, miten välttää joutuminen juuristaan irti leikattuna maljakkoon? Miten välttää kuihtuminen hengellisenä leikkokukkana? Aiheesta olivat keskustellen alustamassa Paul Raja-aho, Tapani Talikainen jaReijo Telaranta.


Lue lisää


Jaakko Harjuvaara, Kari Muukka: Onko ruukussa turvallista vai ahdistavaa kasvaa? 

Onko seurakunta turvallinen ja hoitava ruukku vai hengellistä kasvua rajoittava ja yhteydet muihin kristittyihin estävä hengellisen kasvun jarru? Tätä peruskysymystä ja siitä versoneita monia kiinnostavia näkökulmia pohdittiin Kasvuhuone-illassa tiistaina 21.1.2014. Puutarhureina tässä illassa olivat Jaakko Harjuvaara, Kari Muukka ja Reijo Telaranta. 


Lue lisää


Reijo Telaranta: Jeesus tarjoaa meille enemmän kuin vain taivaaseen pääsyn

Kevätkauden ensimäisessä Kasvuhuone-illassa 14.1.2014 Reijo Telaranta kertoi Kasvuhuoneen synnystä ja tavoitteista.


Lue lisää


Aiheet, ajankohdat ja keskustelijat

Täällä on taulukko, josta näet kaikki Kasvuhuone-iltojen ajankohdat, teemat, keskustelijat ja musiikista vastaavat. Mukana on myös Kasvuhuoneillan ohjelman runko, joka kertoo, miten aiomme illat klo 18.30 ja 20.30 välillä yhdessä viettää.

Sivun alaosassa kerrotaan illoista ja esitellään kuvien kera osa iltojen vastuuhenkilöistä.


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin