Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Yksi iso vai paljon pieniä?

Elokuvan Titanic kuvaamisesta on kaksikymmentä vuotta. Pitkään uskottiin, että mahtava Titanic, joka upposi vuonna 1912 vieden mukanaan lähes tuhat viisisataa henkilöä, törmäsi suureen jäävuoreen. Ajateltiin, että laivan runkoon oli tullut suunnaton reikä, joka koitui uppoamattomana pidetyn aluksen kohtaloksi.

 

Tutkimukset ja nykyaikaiset välineet ovat muuttaneet käsityksen uppoamisesta. Aikakauslehti US Today julkaisi laajan artikkelin kertoen kansainvälisen tutkijaryhmän löydöistä. Titanicia ei upottanut yksi iso jäävuori vaan monta paljon pienempää jäälohkaretta. Meren pohjassa makaavan laivan rungossa ei ole yhtä suurta reikää vaan kuusi yllättävän pientä reikää. Ne ovat osuneet yhtä monen vesitiiviin osaston kohdalle. Suhteellisen pienet reiät olivat Titanicin kohdalla yhtä kohtalokkaita kuin aiemmin oletettu yksi suunnaton repeämä.

 

Meillä on taipumus luokitella synnit suuriin ja pieniin. Suuria ovat toisten tekemät ryöstöt, murhat ja kavallukset. Pieniä sellaiset, joihin jokainen joskus lipsahtaa, kun tulee puhuttua muunneltua totuutta, lausuttua väärä todistus lähimmäisestä tai oltua ”hieman huolimaton” verojen ja velkojen kanssa.

 

Toisten ihmisten syntien luetteleminen ja niistä muille kertominen ei tee kenestäkään pyhimystä. Lopputuloksen kannalta on aivan sama, uppoaako ihminen ikuisuuden synkkiin vesiin pienten rikkeiden vai suurten rikosten takia. Molemmissa tapauksissa pelastus on tarjolla ainoastaan Jeesuksen luona ja hänen armoonsa turvautuen. (Ef.1:7)

Kukaan muu kuin Jeesus ei voi syntistä ihmistä pelastaa. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla (Ap.t.4:12). Kaikki me olemme tehneet syntiä ja olemme vailla Jumalan kirkkautta, mutta saamme hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut meidät vapaiksi (Room.3:23-24).

 

------------ 

 

Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä kesäeväitä? Voit jakaa vapaasti!
Lisää kesäeväitä löydät tämän linkin kautta: Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin