Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Voittava rakkaus

Orjantappurakruunu, Lucas Cranach vanhempi, noin v.1510

 

Nuori nainen selitti ystävättärelleen miten hän oli päätynyt avioitumaan Juhan kanssa: "Kun olin Pekan kanssa, ajattelin että hän on maailman ihastuttavin ihminen."

"Hyvänen aika, mikset sitten valinnut häntä?" ystävätär ihmetteli.

 

"Siksi, että kun olen Juhan kanssa, hän saa minut ajattelemaan että MINÄ olen maailman ihastuttavin ihminen."

 

-------------

 

Mitä tekemistä tällaisella pienellä tarinalla on pitkäperjantain sekä Jeesuksen kärsimisen ja kuoleman kanssa? Paljonkin, kuten mm. nämä kaksi raamatunkohtaa osoittavat:

”Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme.” (1.Joh.4:10-11, KR 33/38)  

 

"Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä. Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt. Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä." (1.Joh.4:19-21, KR 33/38)

Hieman myöhemmin Johannes liittää mukaan myös kristittyjen, kaikkien Jumalan lasten keskinäisen rakkauden. Eikä hän kehota meitä rakastamaan vain oman seurakunnan tai oman kirkkokuntamme kristittyjä vaan eroituksetta kaikkia, jotka uskovat Jeesukseen ainoana tienä kotiin Jumalan luo:

"Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on syntynyt Jumalasta, ja jokainen, joka rakastaa isää, rakastaa myös hänen lastaan. Siitä me tiedämme rakastavamme Jumalan lapsia, että rakastamme Jumalaa ja noudatamme hänen käskyjään." (1.Joh.5:1-2, KR 92)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.5.2011 klo 08:26:09
Tuomas kirjoittaa

Tulin näille sivuille lukemaan Järvenpään ehtoolliskiistasta. Samalla katselin myös näitä vanhempia tekstejä ja täältähän se selitys löytyi. Johannes tiesi asiayhteydet ja kirjoitti ne ensimmäiseen kirjeeseensä.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin