Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Vihan vastakohta ei ole rakkaus vaan apatia

Keskustelupalstoilta ei ole vaikea löytää postauksia, jotka tihkuvat kostoa ja vihaa. Turussa torilla pahaa aavistamattomia ihmisiä puukottanut muslimi kylvi vihaa, ja kylvö on tuottanut runsasta satoa.


Kun Hitler nousi valtaan ja yksinvaltiaaksi, vaarallisimpia eivät olleet juutalaisten ikkunoita rikkoneet ruskeapaidat tai kätensä natsien tervehdykseen nostaneet Hitlerin ihailijat. Ratkaisevassa asemassa olivat ne ihmiset, jotka eivät halunneet sotkeutua koko asiaan. Koko kansan ja maailman kurimukseensa niellyt katastrofi oli mahdollista vain siksi, että suurin osa ihmisistä oli hiljaa.

 

Vihan vastakohta ei ole rakkaus vaan apatia. Nykyään sitä kuvataan kirjaimilla EVVK, ei voisi vähempää kiinnostaa. Hienostuneempi selitys kuuluu; ”En halua tulla leimatuksi kumpaankaan leiriin, joten en ota kantaa koko asiaan.”

 

Minä en ole vapaan ja kontrolloimattoman maahanmuuton kannattaja. En halua, että ISISin sortuessa ympäri Eurooppaa hajautuvat puukkojen heiluttajat, pyssymiehet ja räjähdevöiden kantajat pesiytyvät maahamme.

 

En kuitenkaan voi ymmärtää sitä, että pysyviä oleskelulupia jaetaan henkilöille, joiden edellytykset juurtua ja kotiutua maahamme ja kulttuuriimme ovat heikot. Tai sitä, että työtä saaneet perheelliset lähetetään pienine lapsineen takaisin keskelle väkivaltaa, kuoleman vaaraa ja ääri-islamin muodostamaa todellista uhkaa.

 

Yhtä vähän voin ymmärtää niitä suomalaisia, jotka oikeuttavat hyökkäykset työtään tekeviä poliiseja vastaan samoin kuin netin tolkuttomat vihapuheet sanomalla, että ”suomalaiset haluavat vain kostaa Turun puukotukset”.

 

Niin alas en toivo kansamme vajoavat, että inhimillisyyden tilalle tulee koston ilmapiiri ja demokratian sijaan aivan toisenlainen Jumalasta ja lähimmäisen rakastamisesta piittaamaton mielivalta.

 

Kaikkien puolueiden puheenjohtajien kokoontuminen pääministeri Juha Sipilän luo Kesärantaan ja heidän laatimansa julkilausuma olivat hyvä alku. Nyt on meidän tavallisten kansalaisten vuoro jatkaa osoittamalla käytännössä, että Suomi onyhä lakia kunnioittava ja kristillisille arvoille yhteiskuntansa rakentanut sivistynyt maa.

-----

Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä on kirjoitettu: "Minun on kosto, minä maksan takaisin, sanoo Herra." (Room.12:19)

 

Älkää kostako kenellekään pahaa pahalla. Pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien ihmisten silmissä. Jos on mahdollista ja jos se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. (Room.12:17-18)

 

Älä sorra äläkä ahdista muukalaista, sillä te olette itse olleet muukalaisina Egyptin maassa. Älkää sortako leskeä tai orpoa. Sillä jos sinä sorrat heitä ja he huutavat minua avuksensa, niin minä totisesti kuulen heidän huutonsa, ja minun vihani syttyy, ja minä surmaan teidät miekalla, niin että teidän vaimonne joutuvat leskiksi ja lapsenne orvoiksi. (2.Moos.22:22-24)

 

   Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

8.9.2017 klo 08:14:49
Tuula Hallberg/Ruotsista kirjoittaa

Tämä rohkea ulkomaalainen mies joka puuttui asiann Turun torilla ja yritti pelastaa naisen , puukotusen uhrin,on todella kallisarvoinen erikoisuus nykyisessä yhdyskunnassamme!!
Hän oli Ruotsista käymässä Turussa, turisti ja alkuperäisin arabialaista sukua.
Näin ohjelman ruotsin tv:4;ta jossa häntä haastateltiin tapahtuneesta Turun torilla.on epävarmaa pystyykö mies enää koskaan kävelemään, hän istui rullatuolissa.
Olen niin kiitollinen ja iloinen että hän, joka oli "vento vieras", välitti heti ilman suurempia mietiskellen toisen ihmisen tilanteeseen puutteen. Ja haastattelussa hän sanoi että ei katunut puuttumistaan asiaan, tekisi näin uudelleen ja toivoi muidenkin olevan rohkeampia. Siinä siis näkyy, missä ihmistä koetellaan, kenellä tosiaan on kansallis kuraisia ja ihmisrakkautta, ilman mitään " hymisemiä", olisi sitten suomalainen, ruotsalainen, mustalainen tai arabi.
Todella urhea, rohkea erikoisuus nykyisessä maailmassamme!! Toivossa voi vielä elää!!!!598435

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin