Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Vastoinkäymisiä ja haasteita edessä?

”Unohda koko juttu!” sanoivat asiantuntijat ja kollegat Marie Curielle, joka tutki sinnikkäästi radioaktiivisia materiaaleja sekä niiden hyödyntämistä syöpien hoidossa ja röntgenkuvauksessa.

 

Marie ei antanut lannistaa itseään. Hän ajatteli ”Minä pystyn siihen!” ja jatkoi tutkimuksia ensin yksin ja sitten aviomiehensä Pierren kanssa.

 

Marie ja Pierre Curie tyttärensä kanssaAviopari Marie ja Pierre Curie sekä Henri Becquerel saivat vuonna 1903 fysiikan Nobel -palkinnon radioaktiivisuuden keksimisestä. Vuonna 1911 Marie Curielle myönnettiin kemian Nobel-palkinto puhtaan radiumin eristämisestä.

 

Periksi antamista suositeltiin myös hurskaalle Jobille. Rosvot olivat vieneet Jobilta koko hänen suuren omaisuutensa.  Rajuilma oli surmannut hänen kaikki lapsensa. Kaiken jälkeen Job istui tuhkassa raapien paiseitaan ruukunpalasella. Siinä tilanteessa hänen vaimonsa sanoi: "Vieläkö pysyt hurskaudessasi? Kiroa Jumala ja kuole."

 

Onnettomuuksien ja sairauden runtelema Job vastasi vaimolleen: "Otammehan vastaan Jumalalta hyvää, emmekö ottaisi vastaan pahaakin?"

 

Myöhemmin Jumala siunasi Jobin elämää vielä aiempaakin suuremmilla rikkauksilla sekä monilla pojilla tyttärillä.

 

Kun vastoinkäymiset ja haasteet tuntuvat ylivoimaisilta, on hyvä pysähtyä muistelemaan eletyn elämän hyvä hetkiä. Sieltä löytyy yllättävän paljon kiitoksen ja ilon aiheita. Jos Jobin asenteella uskomme, että kun Herra on tähän asti auttanut, niin hän ei hylkää tulevinakaan päivinä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.12.2019 klo 07:52:53
Niilo kirjoittaa

Alkutekstin mukaan vaimo sanoi 'Siunaa jumalasi ja kuole'

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin