Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Vaellusta ihmeissä ja merkeissä

Montako puhelinsoittoa arvelisit tarvittavan tapaamisen sopimiseen kahdeksantoista kiireisen henkilön kanssa? Entä jos tarjoaisit jokaiselle heistä vain jotain tiettyä päivämäärää?  Usko tai älä, mutta tuollainen onnistui soittamalla vain kahdeksantoista puhelua. 

Kun ryhdyimme suunnittelemaan Missio Järvenpään raamattukoulua, rukoilevat ystävämme toiselta paikkakunnalta lähettivät viestin. He uskoivat saaneensa Herralta sanan meille välitettäväksi: raamattukoulua ei pidä toteuttaa vanhojen kaavojen mukaan vaan etsimällä ja rakentamalla uutta.

 

Missio Järvenpään Alfa- ja Beeta-kurssit johtanut Tapani Talikainen otti huolekseen koko vuoden 2010 mittaisen eli yhteensä 32 illan opetussuunnitelman laatimisen. Pari päivää myöhemmin hän esitteli valmiin suunnitelman, jossa jokaiselle maanantaille kesäkautta lukuun ottamatta oli valmiina opetuksen teemat ja myös ehdotukset opettajista. Tapani kertoi saaneensa kaiken tuon, mikä normaalisti olisi voinut merkitä viikkojen työtä, ikään kuin valmiina.

 

Nyt meillä siis oli valmis suunnitelma päivämäärineen ja opettajineen. Edessä oli hankalin vaihe. Olemme Tapanin kanssa kumpikin olleet niin pitkään liike-elämän palveluksessa, että tiedämme hyvin, miten vaikeaa pienenkin kokouksen ajankohdan sopiminen voi olla. Vaikka tavoiteltavana olisi vain viisi henkilöä, joiden kalenterit on koplattava palaveria varten yhteen, puhelinsoittoja ja aikaa tarvitaan yleensä valtava määrä. Millainen urakka mahtaisikaan olla kahdeksantoista kiireisen henkilön tavoittaminen, heille suunnitellun teeman ”myyminen” itse kullekin sekä kaikkien kalenterien sovittaminen raamattukoulun ohjelmaan?

 

Kun aloitin puhelut, olin varautunut suureen määrään soittoja sekä monenlaiseen aikataulujen sorvaamiseen ja sovitteluun. Toisin kuitenkin kävi. Soitto soiton jälkeen sain teemaa ja ajankohtaa tarjotessani nopean vastauksen: ”Tuohan on mielenkiintoinen otsikko. Ajankohtakin on kalenterissani vapaana. Tulen mielelläni!”.  Ainoastaan yhden raamattukoulun opettajaksi suunnittelemamme aikataulu oli koko vuoden osalta liian tukossa, mutta hänen tilalleen löytyi yhdellä puhelinsoitolla toinen. Lisäksi yhden opetusvuoroa jouduttiin siirtämään viikkoa myöhäisemmäksi.

 

Mikä olisi tilastollinen todennäköisyys, että noin voi käydä? Ei järin suuri. Niinpä koko prosessi ohjelman suunnitteluineen ja opettajien rekrytointeineen vaikuttaa Jumalan ennalta valmistamalta teolta.  

 

Markuksen evankeliumissa kerrotaan, miten kuolleista noussut Jeesus otettiin ylös taivaaseen istumaan Isän oikealla puolella. Seuraava jae (Mark.16:20) kertoo opetuslapsista: ”Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.”

 

Kristittyjen yhteyttä yli seurakunta- ja kirkkokuntarajojen rakentavan Missio Järvenpään raamattukoulu on saanut alkaa runsaan rohkaisun ja siunauksen saattelemana. Kristittyjen paljon käyttämä sanonta ”valmiissa askelissa” tai ”valmiissa teoissa” vaeltamisesta on tuntunut todemmalta kuin koskaan ennen.

 

Valtavaan iloon kaikesta tapahtuneesta liittyy myös nöyryys: kyse on jostain enemmästä kuin vain muutaman seurakuntalaisen liikkeelle laittamasta iltaohjelmasta. Tämä raamattukoulu on Herran koulu, hänen omakseen merkitsemä. Siksi se toimii vain hänen ehdoillaan ja hänen kunniakseen. Valtava määrä ihmisiä on lupautunut mukaan talkoisiin opettajina, keskusteluryhmien vetäjinä ja käytännön asioiden junailijoina, mutta koulun johto ja kaitsenta on yksin Herran.

 

Raamattukoulun kuten koko Missio Järvenpään kaiken toiminnan lähtökohtana olkoon siksi raamatunkohta, josta Pekka Simojoki on tehnyt kokonaisen laulun (Kol.3:23): ”Mitä teettekin, tehkää se täydestä sydämestä, niin kuin tekisitte sen Herralle ettekä ihmisille.”

 

P.S. Kun raamattukoulu aloitti maanantaina 8.2. klo 19 toimintansa, kristillisen koulun auditorioon oli kerääntynyt kuutisenkymmentä henkeä. Tämän mennessä (11.2.) raamattukouluun on ilmoittautunut tasan 80 henkeä. Koulun ohjelmaan, opettajiin ja iltoihin opetuksineen voit tutustua lähemmin muilla tämän sivuston sivuilla.

 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.2.2010 klo 15:39:28
Kiireinen kirjoittaa

Minusat taas on mukavaa, että voi käydä kuuntelemassa opetusosuuden ilman, että tarvitsee jäädä ryhmään, sillä aika ei tahdo riittää enkä muutenkaan ole tällä hetkellä sosiaalisten kontaktien puutteessa.
Myös kotona voi miettiä ja tutkistella kuulemaansa.25.2.2010 klo 08:24:39
Kiitollinen opiskelija kirjoittaa

Raamattukoulu on valtava kiitosaihe ja rukousvastaus. Olen ollut mukana joka kerran ja aina illassa on ollut todella lämmin, innostunut ja Pyhän Hengen siunaama ilmapiiri. Herman Blomeruksen opetus oli samalla vahvaa evankeliumin julistamista.19.2.2010 klo 13:06:54
Yksinäinen kirjoittaa

Kiitos raamattukoulun ryhmistä, joissa saan hyvien opetusten jälkeen olla ja keskustella yhdessä muiden kanssa. Yksineläjälle tällainen on valtavan tärkeää.19.2.2010 klo 10:14:11
Kiitollinen osallistuja Keravalta kirjoittaa

Olen ollut mukana kahtena ensimmäisenä kertana ja tulen varmasti osallistumaan iltoihin aina kun se suinkin on mahdollista. Raamattukoulu on rukousvastaus. Tällaista on kauan odotettu ja kaivattu. Siunausta ja voimia järjestäjille ja opettajille!12.2.2010 klo 16:24:14
kirjoittaa

Praise the Lord!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin