Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Uskotko sinä ihmeisiin?

”Tässä sitä nyt istutaan todellista ihmettä todistamassa”, ajattelin. Istuin Kaijan kanssa suuressa salissa. Edessä seisoi kolmeatoista tuttua televisiokasvoa. Heidän lisäksi kymmenittäin luotettavia ihmisiä ja useita televisiokameroita oli kanssamme todistamassa sellaista, minkä ei pitänyt olla lainkaan mahdollista.

 

Kun kristillinen televisiokanava aloitti vuonna 2003 toimintansa, tuskin kukaan liike-elämää, viestintää ja televisiotoimintaa tunteva uskoi hankkeen onnistumiseen. Kyllä Suomeen ehkä yksi Radio Dei mahtui, mutta monta kertaa kalliimmalla ja monimutkaisemmalla televisiokanavalla ei voinut olla vähimpiäkään onnistumisen mahdollisuuksia.

 

Toisin kävi. Sanoma Osakeyhtiön varatoimitusjohtajan tehtävästä eläkkeelle jäänyt viestintäneuvos Martti Ojares piti kiinni Jumalalta saamastaan näystä. Hän lähti vaimonsa Mirjan kanssa rakentamaan kanavaa, joka sai nimen Taivas TV7. Hän ei luopunut tehtävästä, vaikka luterilaisen kirkon vauraat seurakunnat eivät lähteneetkään tukemaan kristillistä televisiota. Hän ei masentunut, vaikka työelämän ajan ystävät ja  kontaktit, isojen yritysten johtajat eivät ryhtyneetkään sponsoroimaan toimintaa.

 

Jumalalla oli kanavalle aivan toisenlainen suunnitelma. Sen synty ei saisi näyttää ihmisten viisauden ja vaurauden tulokselta. Sitä eivät rahoittaisi mahtavat kirkot, pääomia keränneet seurakunnat, yhteiskuntavastuuta tuntevat yritykset eivätkä uskoon tulleet miljonäärit. Sen tarvitsemat rahat kertyisivät pieninä puroina tavallisilta ihmisiltä, joiden sydämille Jumala puhuisi asiasta. Rahaa ei tulisi koskaan liian vähän mutta ei myöskään varastoitavaksi. Jumala itse huolehtisi siitä, että sitä tulisi annosteltuna päiväksi kerrallaan samalla tavalla kuin hän antoi mannaa israelilaisille autiomaassa.

 

Siinä he nyt seisoivat nuo kolmetoista TV7 kanavan ohjelmista usein nähtyä pastoria, evankelistaa ja ohjelmien toimittajaa. Kuuden vuoden aikana he ovat tulleet kanavan katsojille tutuiksi ja rakkaiksi. Nyt he seisoivat yhdessä kameroiden ja suuren vierasjoukon edessä kiittämässä Jumalaa hänen hyvyydestään ja rukoilemassa kanavalle siunausta myös tuleville vuosille. Väkeviä näkyjäkin nähtiin ja profetioita kuultiin. Pasilan vesitornin ahtaissa tiloissa sekä Martin ja Mirjan autotallissa kuusi vuotta sitten alkanut televisiokanava oli vihkimässä käyttöön jo kolmatta nykyaikaista studiotaan.

 

Vesitornin vaatimattomat tilat olivat kesällä 2007 vaihtuneet Helsingissä Sörnäisissä sijaitsevasta suuresta toimistotalosta vuokrattuihin avariin ja valoisiin kerroksiin. Väkeä oli tullut toimintaan jatkuvasti lisää. Oli perustettu TV7 Jerusalemin toimitus ja aloitettu säännölliset uutislähetykset Israelista. Oli laajennettu toiminta Suomenlahden eteläpuolelle Viroon.

 

Kuuden vuoden valtavan suuri ja nopea kehitys on tapahtunut aikana, jona Ylen taloudelliset vaikeudet ovat olleet jatkuvasti esillä mediassa. Aikana, jona lama on kurittanut maamme taloutta ja aivan erityisesti viestintäalan yrityksiä aiheuttaen valtavan määrän konkursseja. Kaiken tämän taloudellisen kaaoksen keskelläkin se, mikä on ihmiselle mahdotonta, on ollut Jumalalle mahdollista. Itse asiassa Jumalan mahdollisuudet pääsevät todella toimimaan ja näkyviksi vasta silloin, kun ihmisen omat mahdollisuudet loppuvat.

 

On ollut suuri ilo ja etuoikeus saada olla lokakuusta 2006 lähtien tekemässä TV7 kanavalle viikoittaista puolen tunnin Kirja ohjelmaa kristillisistä kirjoista. Jumalan ihmeessä on hyvä ja turvallista toimia.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin