Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Usko kasvaa vainojen keskellä

Tuhansia köyhiä kristittyjä Yuganin maakunnassa Kaakkois-Kiinassa on käsketty poistamaan kodeistaan Jeesuksen kuvat ja ristit ja laittamaan tilalle kuvan presidentti Xi Jinpingistä. 

 

South China Morning Postin mukaan 600 kyläläistä on vapaaehtoisesti poistanut kuvat ja 453 Xi Jinpingin kuvaa on vastaavasti päätynyt kotien seinille.

 

Kristillisten kuvien korvaaminen kommunistisen puolueen johtajan kuvalla on edellytyksenä avun saamiselle. Ne kristityt, jotka eivät suostu poistamaan kristillisiä kuvia seiniltään, eivät saa köyhyysapua. Kiinan kommunistisen puolueen tavoitteena on opettaa ihmiset luottamaan Jeesuksen sijaan puolueeseen.

 

Protestanttinen kristillisyys on Kiinan voimakkaimmin kasvava uskonto. Kristittyjä arvioidaan olevan Kiinassa jo satamiljoonaa, mikä on enemmän kuin Kiinan kommunistisen puoleen jäsenmäärä. Uutisen asiasta julkaisi  nettisivuillaan. Voit lukea sieltä laajemminkin Kiinan hallituksen koventuneista asenteista kristinuskoa kohtaan.

 

Kiinan hallituksen entistä rajummat yritykset poistaa ristit kirkkojen katoilta ja kristilliset kuvat kotien seiniltä tuskin tuottavat toivottua tulosta. Rooman keisarien käynnistämät julmat vainot eivät kyenneet ensimmäisinä vuosisatoina pysäyttämään kristinuskon nopeaa leviämistä.

 

Vainon keskellä kristittyjen määrä on aina kasvanut. Samalla kristittyjen keskinäinen yhteys on vahvistunut. Vapahtajan astumista sisälle syntinsä anteeksi saaneen ihmisen sydämeen eivät ole vainot eivätkä muurit koskaan kyenneet estämään.

 

Ystävät, rukoillaan kiinalaisten sisartemme ja veljiemme puolesta ja kiitetään siitä, että Herra itse on luvannut taistella omiensa puolesta!

 

-----

Kaikki, mikä on syntyisin Jumalasta, voittaa maailman. Ja tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme. Kuka sitten voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika? (1.Joh.5:4-5)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin