Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tiesitkö tämän köydestä?

Tiesitkö, että punottu köysi on vahvempi kuin sen säikeet yhteensä? Tuntuuko mahdottomalta? Asialle on olemassa mielenkiintoinen selitys, joka sinun on syytä tietää.

 

Erään tiedelehden mukaan syy on hyvin yksinkertainen: Jokaisessa yksittäisessä säikeessä on oma heikko kohtansa, mistä se katkeaa, kun rasitus kasvaa riittävän suureksi. Säikeistä punotussa köydessä tuollaiset säikeiden heikot kohdat sijoittuvat sattumanvaraisesti eri paikkoihin. Niinpä yhden säikeen heikon kohdan ympärillä olevien muiden säikeiden heikot kohdat ovat jossain muualla. Tällä tavalla säikeet heikoista kohdista huolimatta auttavat toinen toisiaan eli koko köyttä kestämään paremmin.

 

Mitä kovemmin köydestä vedetään sitä tiukemmin sen säikeet puristuvat toisiaan vasten. Mitä tiukemmin säikeet puristuvat yhteen, sitä paremmin ne auttavat toinen toisiaan ja samalla koko köyttä kestämään.

 

Kaikki tuo koskee myös ihmisiä. Me kaikki olemme vain köyden yksittäisiä säikeitä. Jokaisella meistä on omat heikot kohtamme. Jos me yritämme selvitä omillamme, me emme kestä paineita, vaan murrumme, kompastelemme ja lankeamme.

 

Mitä läheisempi ja tiiviimpi on yhteytemme toisiin kristittyihin, jopa yli seurakunta- ja kirkkokuntarajojen, sitä enemmän me kestämme. Yhdessä me jaksamme ja kykenemme pitämään kiinni periaatteistamme. Yhdessä me pystymme myös omassa elämässämme pitämään kiinni uskostamme. Yhdessä me pystymme toteuttamaan niitä tehtäviä, jotka Jeesus seuraajilleen antoi.

 

”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh.17:21)

 

 ---  

 

Näin päättyi blogitekstieni osalta kesäkausi ja kesätauko. 

Eletään, ystävät, toiveikkain, valoisin ja luottavaisin mielin yhdessä kohti syksyä!

 

Yksinäisen kimppuun on helppo käydä, mutta kaksi pitää puolensa, eikä kolmisäikeinen lanka katkea helposti. (Saarn.4:12)


 

  Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

16.8.2019 klo 07:24:43
Make Aalto kirjoittaa

Olipa mainio vertaus. Tästä selviää hyvin että kannattaa olla mahdollisimman läheisessä yhteydessä toisiin uskoviin, kestää paremmin. Kiitos Reijo! 🙏

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin