Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Tiedätkö, miksi kristityt ovat kuin värikynälaatikko?

Minulla on laatikko, jossa on 48 värikynää. Jokainen niistä on erivärinen. Silti ne kaikki kuuluvat samaan laatikkoon. Jos yksikin niistä puuttuu, kokoelma on epätäydellinen.

 

Kynät ovat kuluneet käytössä eripituisiksi. Joitakin on jouduttu teroittamaan useammin, toiset ovat päässeet vähemmällä. Silti ne kuuluvat yhä samaan laatikkoon, samaan tarkoin harkittuun kokonaisuuteen.

 

Jos joku kynistä sanoisi, ettei se voi olla yhdessä noin eri kokoisten ja väristen kynien kanssa, niin se tuntuisi suorastaan hassulta. Toisaalta, jos minulla olisi 48 aivan samanlaista värikynää, niin sekin vaikuttaisi kummalliselta. Vasta silloin, kun mukana ovat kaikki värit ja jokainen kynä on mukana omalla paikallaan, värikynälaatikko voi toteuttaa tarkoitustaan.

 

Jumalan kynälaatikossakin tarvitaan monenlaisia värejä, monenlaisia kirkkokuntia, seurakuntia, kristittyjä ja heidän monenlaisia perinteitään. Niillä hän voi tuoda kaikkien erilaisten ihmisten ulottuville oman pelastussuunnitelmansa Jeesuksen Kristuksen.

 

Vaikka meitä kristittyjä on paljon, niin meillä on vain yksi yhteinen laatikko, jakamaton Jeesus Kristus ja hänen seuraajiensa yksi maailmanlaajuinen seurakunta. Herramme värikynälaatikkoon pääsevät kaikki, jotka uskossa turvaavat Vapahtajaamme Jeesukseen.

 

---- 

 

Silloin ei ole enää kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikattua eikä ympärileikkaamatonta, ei barbaaria, skyyttalaista, orjaa eikä vapaata, vaan Kristus on kaikki, hän on kaikissa. (Kol.3:11)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin