Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Täydellinen ilo

Fariseusten uskonnon kulmakivi oli säädösten noudattamisen tuottama ilo. He eivät tunteneet tuhlaajapoikaansa vastaan juoksevaa isää. Lain uskonnossa isä ei juokse. Jeesuksen uskonnossa isä suorastaan kiitää sulkemaan syliinsä kotiin palaavan.

 

Lue parhaillaan Matthew C, Harrisonin kirjaa Kirja ilosta. Edellä oleva lainaus on maistiaisia kirjasta löytämistäni tärkeistä ja ajatuksia virittelevistä oivalluksista. Meille suomalaisille perin jäyhille ja vakavailmeisille kristityille Jeesuksen tuomasta ilosta kertominen on varmasti perin tarpeellista.

 

Jumalamme riemuitsee jokaisesta luokseen saapuvasta syntisestä ja juoksee osoittamaan rakkauttaan. Tällä tavalla me voimme - ryvettyämme tuhlaajapojan lailla pahojen uutisten täyttämässä maailmassa - elää todeksi hyvää uutista ja kokea aitoa iloa.

 

Mutta on oltava tarkkana. Mikä tahansa ilo ei ole oikeaa iloa. Teeskennelty hengellinen ilo johtaa umpikujaan, tekopyhyyteen tai itsesyytöksiin ja masennukseen.

 

Kirja ilosta tuntuu todella mielenkiintoiselta. Palataan siihen, kun olen ennättänyt lukea koko kirjan ja pääsen tekemään siitä kirjablogiini arvostelun.

 

----

 

Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Joh.15:11


Ja älkää olko murheelliset, sillä ilo Herrassa on teidän väkevyytenne. Neh.8:10

  


Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin