Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Takana on jo 100 jaksoa TV7 Kirja ohjelmaa

Kun sadas ohjelma oli tehty, Anna Patronen tuli kysymään, miltä nyt tuntui?
Toukokuussa kuvattiin TV7 studiossa jälleen neljä jaksoa Kirja ohjelmaa. Samalla valmistui sadas Kirjan jakso. Tehtynä on noin 450 kirja-arviota ja sata haastattelua. Tärkeän päivän kruunasi kuvausten jälkeen odottanut iloinen yllätys.

 

Vierainani olivat tämän tärkeän kuvauspäivän aikana Ari Puonti (Suhteesta siunaukseen, Uusi Tie), Salme Blomster (Kärsimys, Päivä), Leena Lehtinen ja Seppo Jokinen (Mietteitä kahden kesken, Päivä) sekä Valtter Luoto (Aamos, Aikamedia). Kaikkiaan päivän aikana kuvatuissa jaksoissa käsiteltiin kahdeksantoista kirjaa. Kameroiden edessä ja yhteistyössä etevän kuvausryhmän kanssa viikkojen lukeminen ja lukukokemuksista kirjoittamani lyhyet arviot muuttuivat puolen tunnin televisio-ohjelmiksi.

 

Ohjelmassa mukana olleiden noin 450 kristillisen kirjan arviot kansikuvineen löytyvät etusivun valikon kautta kristillisten kirjojen Valintaoppaasta. Valikon kautta löytyvät myös ohjelmakohtaiset tiedot sekä kuvat ohjelmissa haastatelluista kirjailijoista. Tiedot tulevat nettisivulleni näkyviin välittömästi kunkin jakson televisiolähetyksen jälkeen. Kirjan jaksot, jotka kuvattiin 5.5.2010, lähetetään TV7 kanavalla 20.6. ja 4.9. välisenä aikana.

 

Näin se kaikki alkoi

 

Vuonna 2006 TV7 toimi Pasilassa vesitornista vuokratuissa vaatimattomissa toimistotiloissa. Siellä käydessäni Mirja ja Martti Ojares kysyivät, ryhtyisinkö toimittamaan kanavalle ohjelmaa kristillisistä kirjoista?

 

Vanha suola alkoi janottaa. Olin vuotta aikaisemmin jäänyt eläkkeelle kristillisen kustannustalon toimitusjohtajan tehtävistä. Hyvän tovin olin ennättänyt olla Kirjapajan johdossa sekä Kristillisten kustantajien puheenjohtajana. Olin vuosien varrella toimittanut kirjoista ohjelmia sekä Radio Dein että Yleisradion ohjelmiin. Asiaa kovin pitkään pohtimatta lupasin siksi yrittää.

 

Suunnitelmat ohjelman rakenteeksi, pituudeksi ja lähetysajoiksi syntyivät Mirjan, Martin ja Ulla Aurion kanssa nopeasti. Ullan Katajanokan kodin pieni olohuone sai myös toimia aluksi studiona. Ensimmäisessä 15.10.2006 lähetetyssä jaksossa vieraanani oli Kati Kemppainen mukanaan kirjansa Auringon varjot (Suomen Lähetysseura).

 

Ensimmäisen kauden ajan tein joka viikoksi uuden jakson. Kun jokaisessa jaksossa on alusta lähtien ollut vieras kirjoineen sekä pari kolme muuta kirjaa, tahti osoittautui liian rankaksi. Niinpä sovimme, että ohjelma siirtyi rytmiin, jossa joka toinen lähetys on uusinta. Tällä tahdilla toimitaan edelleen.

 

Iso yllätys ja lämpimät kiitokset

 

 Kun viimeinenkin jakso oli 5.5. saatu kuvatuksi ja studion ovet avattiin, ulkopuolella odotti Mirjan ja Martin johdolla iloinen porukka onnittelujen, kahvien ja ison täytekakun kanssa. Sain viettää yllätysjuhlia sadannen jakson valmistumisen kunnaiksi yhdessä niiden kanssa, jotka olivat tehneet ohjelman mahdolliseksi. Lopuksi Anna Patronen kyseli mikrofoni kädessä, mitä sadan ohjelman virstanpylvään saavuttaminen tuntuu?

 

Kirjan ohjasi aluksi Jani Kaatrasalo. Hänen jälkeensä tehtävän sai Antti Pekki, jonka taitavissa käsissä ohjelma on siitä lähtien ollut. Tuotantoryhmä on vuosien varrella hieman vaihdellut, mutta koko ajan se on ollut innostunut, taitava ja koko sydämellään ohjelmaa tekevä tiimi, jonka kanssa on ollut turvallista aloittaa jokainen päivä yhteisellä rukouksella.

 

Sydämellinen kiitos kaikille ohjelman toteutuksessa mukana olleille! Kiitos kaikille teille TV7 katsojille, jotka olette lähettäneet rohkaisua ja palautetta tai tulleet monenlaisten tilaisuuksien yhteydessä tervehtimään ja juttelemaan. Kiitokset ennen kaikkea meidän Herrallemme, joka on tehnyt TV7 toiminnan mahdolliseksi ja antanut mahdollisuuden evankeliumin sanoman levittämiseen myös Kirja ohjelman kautta!

TV7 Kirja ohjelma tuotantonumerolla 100 on tekeillä, vieraana Salme Blomster
TV7 Kirja ohjelma tuotantonumerolla 100 on tekeill...
Sadatta ohjelmaa juhlittiin TV7 uuden Taivas studuin kahviossa
Sadatta ohjelmaa juhlittiin TV7 uuden Taivas studu...
Kirjan ohjaaja Antti Pekki, tyytyväinen toimittaja sekä 5.5. viimeisenä kuvatun jakson vieras Valtter Luoto.
Kirjan ohjaaja Antti Pekki, tyytyväinen toimittaja...

Anna Patronen kyseli Kirja ohjelman taustoista sekä kolmen ja puolen vuoden vaiheista.
Anna Patronen kyseli Kirja ohjelman taustoista sek...

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin