Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sulkematta jääneet ovemme

Raolleen jätetyssä ovessa on joskus lappu ”Kyllä minä voin koska tahansa lopettaa juomisen, jos vain haluan.” Muissa samalla tavalla raolleen jätetyissä ovissa on toisenlaisia lappuja. Niissä kerrotaan, että asianomainen pääsee kyllä halutessaan eroon uhkapelistä, peliautomaateista, makean ahmimisesta, netin pornosivujen katselusta tai tupakoinnista.

 

Helposti tunnistettavien ”sinun ei pitäisi” ovenrakojen lisäksi on olemassa paljon sellaisia, joita asianomaisen on vaikeampi tiedostaa ja sivullisen havaita. Juoruaminenhan on vain ”tiedon tasaamista”. Ahneushan ei ole muuta kuin ”omista oikeuksista kiinni pitämistä”. Katkeruushan on luonnollista, kun kerran ”olen joutunut kokemaan sellaista vääryyttä”, anteeksiantaminen on luusereitten juttuja, "kun toinen ei edes älyä pyytää anteeksi".

 

Kun suljemme oven kokonaan, se merkitsee, että jotain on jäänyt selän taakse, selvästi oven toiselle puolelle. Jäljelle ei jää edes rakoa, josta kurkistella, haikaille tai hieman lisää raottaen astua takaisin menneeseen.

 

Raamattu kertoo, että ovi on joko auki tai kiinni. Mitään ”melkein auki” tai ”lähes kiinni” vaihtoehtoa se ei meille tarjoa. Tiukka peli. Onneksi Raamatusta löytyy myös lupauksia siitä, että myös ovenrakoja rakastavat sekä niistä kurkkivat ja livahtelevat saavat turvautua armoon, tehdä parannusta ja aloittaa uudelleen.

 

"Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa. (Matt.6:24)

 

Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä. Ei viikunapuussa kasva oliiveja eikä viiniköynnöksessä viikunoita, vai mitä, veljeni? Samoin ei suolaisesta lähteestä juokse makeaa vettä. (Jaak.3:11-12)

 

”Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” 1.Joh.1:9)

-------

Jos haluat lukea elämäsi eväiksi lisää tällaisia lyhyitä tarinoita ja kannanottoja, niin löydät niitä blogistani tämän linkin kautta 

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin