Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sukupuolineutraalin avioliiton Pandoran lipas

Pasi Turunen lisäsi 15.1.2012 Facebookin keskusteluryhmään ”Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia” ja ajastamme paljon kertovan uutisen Amerikasta:

 

”Joukko yliopistointellektuelleja yhdessä Amerikan homoliikkeen edustajien kanssa ovat sorvanneet Beyond Gay Marriage -dokumentin, jossa vaaditaan jo polyamorian ja polygamiankin läpiviemistä. Lisäksi he ehdottavat, että yhteiskunnan pitäisi hyväksyä sekin, että useampi homopariskunta voisi keskenään perustaa perheen, avioitua ja adoptoida lapsen keskenään kasvatettavaksi. On turha kuvitella, että Suomessa vaatimukset loppuvat vain sukupuolineutraaliin avioliittolakiin.”

 

Polygamiaa eli moniavioisuutta esiintyy jo Suomessa: avioliitossa oleva henkilö voi vapaasti elää avoliitossa jonkun kolmannen kanssa eri osoitteessa kuin virallinen puolisonsa. Kun avioliitto ja avoliitto jo varsin laajasti rinnastetaan samanveroisiksi, kyse on selkeästi moniavioisuudesta.

 

Polyamoriassa moniavioisuus ei tarkoita vain sitä, että yhdellä miehellä tai naisella voi olla useampia puolisoita. Polyamoriassa jokaisella mukana olevalla voi olla useita suhteita. Polyamorisia suhteita on monenlaisia: kolmen tai useamman ihmisen välisistä suljetuista seurustelusuhteenomaisista suhteista seksuaalisuutta, rakkautta ja hellyyttä varsin vapaasti, väljästi ja ”sukupuolineutraalisti” jakaviin ystäväverkostoihin.

 

Pasi Turusen The Weekly Standard lehdestä löytämä ja kommentoima uutinen nostaa eteemme todellisen Pandoran lippaan.

 

Entä mikä Pandoran lipas on? Urbaani sanakirja määrittelee sen näin: ”Pandoran lipas on tarunomainen lipas, jota ei saanut avata, koska sieltä ponnahti esiin kaikenlaista ikävää. Tänä päivänä Pandoran lipasta käytetään kuvasanontana asialle, jota ei ole syytä ottaa käsittelyyn, koska sen seuraukset voisivat olla ikävät.”

 

Voisiko sitä enää paremmin sanoa. Tuollaisia asioita tarjoavat aloitteet on syytä jättää niin sanotusti raukeamaan eli hylätä jo alkuvaiheessa.

 

Facebook ryhmä "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" löytyy osoitteestaKommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

3.2.2012 klo 07:39:54
Huolestunut kirjoittaa

Emmekö me opi mitään historiasta? Esimerkiksi Rooman valtakunnan tuho alkoi moraalisesta rappiosta ja tapojen höltymisestä. Kaikki olli sallittua ja kaikkea piti suvaita. Sitten tulivat pohjoisesta barbaarit, ja silloinen suurvalta sortui nopeasti.19.1.2012 klo 15:37:03
Avioliitossa kirjoittaa

Nykyajan trendi vaikuttaa olevan, että halutaan ajaa läpi käsitys sukupuolineutraalista ihmisestä. Jossain maassa on jo ehdotettu, että lapset eivät saisi kouluissa kutsua toisiaan tytöiksi ja pojiksi ja aiukuisilta tulisi kysyä, miten he haluavat itseään puhuteltavan, mieheksi vai naiseksi.
Sitten kai nämä neutrit ihmiset solmisivat liittoja ristiin rastiin?
Mikä henkivalta haluaa ajaa tällaista kehitystä? Tuskin ainakaan Pyhä Henki.18.1.2012 klo 20:59:11
MH kirjoittaa

Avioliitto...Avoliitto?

"Mitä välii" Tuntuu olevan vallallaan oleva ajatus.(Profaani paradigma?)
Uskallan väittää, että tänä päivänä suurin osa Avioliiton solmivista pareista ei edes ymmärrä/ ole kiinnostunut Avioliiton perimäisestä tarkoituksesta.

Ja kuinka voisivatkaan? Ympäröivä maailma kun kyseenalaistaa kaikenlaisen sitoutumisen ja vastuun ottamisen.

"Me kyllästyttin toisiimme" Oli erään päättyneen avioliiton selitys, jonka itse olen saanut kuulla.

Ja Kun osa kirkkojen paimenistakaan ei tunnu olevan samoilla linjoilla Raamatun autoriteetista, niin "sopppa" on valmis..

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin