Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Sokean hämmästyttävä toivomus

Tunnetun laulun ”Siunattu varmuus, Jeesus on mun” on kirjoittanut sokea Fanny Jane Crosby. Eräs saarnamies sanoi hänelle ääni täynnä myötätuntoa: ”On todella sääli, että Herramme ei antanut sinulle näkökykyä, vaikka Hän antoi sinulle monia muita lahjoja.”

 

Fanny vastasi välittömästi: ”Jos olisin syntymähetkelläni saanut esittää yhden pyynnön, olisin pyytänyt saada syntyä sokeana.”

 

”Miksi?” kysyi hämmästynyt saarnamies.

 

”Koska, kun menen taivaaseen, kaikkien aikojen ensimmäinen asia, jonka saan nähdä, ovat Vapahtajan kasvot!”

 

Fanny menetti näkönsä jo pienenä vauvana väärän silmähoidon takia. Niinpä hän oppi kuulemalla. Hänen äitinsä ja isoäitinsä lukivat hänelle paljon Raamattua. Viisitoistavuotiaana Fanny meni New Yorkin sokeiden kouluun. Siellä hän oppi soittamaan pianoa, urkuja, harppua ja kitaraa. Myöhemmin hän opetti samassa koulussa englantia ja historiaa.

 

Jätettyään opettajan tehtävän Fanny keskittyi kaikkein köyhimpien auttamiseen ja elätti itsensä kirjoittamalla. Fanny oli ensimmäinen nainen, joka käytti puheenvuoron Yhdysvaltojen kongressissa. Hänen puheensa käsitteli köyhien ja sairaiden auttamista.

 

Ensimmäisen laulunsa Fanny Crosby (1820-1915) kirjoitti vasta täytettyään 44 vuotta. Seuraavien 51 vuoden aikana lauluja syntyi jopa seitsemän päivässä. Niinpä kustantajat keksivät julkaista hänen laulujaan peräti sadalla eri taiteilijanimellä. Kaikkiaan hän kirjoitti elämänsä aikana yli 8000 hengellistä laulua.

 

Monille suomalaisille ovat tuttuja myös Fannyn laulut: ”Mä Jeesuksesta laulan, hän yksin lohduttaa”  ja ”Varmana laulaa Herrasta saan”.  Fannyn lauluista on Turkka Aaltosen suomentamina julkaistu myös mainio 22 laulun CD-levy Tavataan taivaassa. Levystä enemmän goo.gl/dG8D4A. Levyn kappaletta näet osoitteesta goo.gl/84r9KM.

 

---

Mutta minä saan nähdä sinun kasvosi vanhurskaudessa, herätessäni ravita itseni sinun muotosi katselemisella. (Psalmi 14;15 KR 33/38)

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin