Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Seuratkaa minua!

”Seuratkaa minua!” sanoi Erkki, joka oli ensin yrittänyt neuvomalla auttaa eksyneitä. Hän nousi pihassaan olleeseen Mersuunsa ja lähti ajamaan kohti Pihlavan pirttiämme. Järvenpäästä tulossa olleet ystävämme seurasivat Erkkiä. Nyt reitti, jolla he olivat ensin harhailleet, löytyi helposti, ja pian vieraamme saapuivat pihaamme.

 

Erkki toimi samalla tavalla kuin Jumala. Vanhan testamentin aikana JUmala oli ensin yrittänyt neuvoilla ja lailla saada kansansa pysymään oikealla tiellä. Kun kansa kaikista huolimatta eksyi väärille poluille, Jumala lähetti auttajaksi Jeesuksen, joka nollasi ihmisten syntien sotkemat matkamittarit ja sakkokierrokset sekä sanoi: ”Seuraa minua!”

 

Jeesus selitti opetuslapsilleen, miksi häntä kannattaa seurata: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh.8:12)

 

Kun seuraa Jeesusta, harhaileminen pimeässä, epävarmuudessa ja pelossa loppuu. Elämälle löytyy tarkoitus ja päämäärä. Valossa on mahdollista myös paremmin varoa harhapolkuja ja kompastelemista. Jeesusta seuraten ja hänen kirkkautensa valossa astellen on hyvä tehdä matkaa.

 

”Hyvähän Matteuksen, Pietarin ja muiden opetuslasten oli Jeesusta seurata. He saattoivat omin silmin nähdä hänet kulkemassa edellään. Mutta entä me?  Miten me voimme häntä seurata?” kysyy moni.

 

Kristitty elää uskoaan todeksi arjen keskellä, opetti Martti Luther. Hän nosti Raamatusta esille konkreettisia ohjeita aviomiehille, aviovaimoille, isännille, palvelijoille ja lapsille. Moniin koteihin kudottiin, ommeltiin ja kirjailtiin niistä raamatunlauteista kauniita huoneentauluja. Sellaisia voi yhä nähdä joidenkin pirttien seinillä.

 

Jeesuksen seuraaminen on hänen sanansa ja opetustensa seuraamista. Jeesuksen seuraaminen on luottamusta siihen, että hän ihmiseksi syntyneenä on kokenut samanlaiset kiusaukset ja vaikeudet kuin me. Hän tuntee omiensa taipumuksen eksyä harhapoluille.

 

Jeesuksen seuraaminen on uskoa siihen, että syntiemme tähden kuollessaan ja kuolleista noustessaan Jeesus on avannut meille tien taivaaseen ja iankaikkiseen elämään. Kaikki on valmiina. Kaikki on jo maksettu. Ja maksaja itse on luvannut kulkea kanssamme joka hetki perille asti. Meidän kutsumista hän ei kadu eikä aloittamaansa työtä jätä meissä kesken (Fil.1:6).

 

Riittää, kun otamme kutsun vastaan ja seuraamme häntä.

 

Hyvää, siunattua ja turvallista matkaa Jeesuksen seurassa, ystävät!

 

-----

Edellisessä blogitekstissäni muutama päivä sitten kirjoitin taipumuksestamme ryhtyä Jeesuksen sijasta seuraamaan toisia ihmisiä. Kerroin myös henkilöistä, joilla on jopa lähes sata miljoonaa seuraajaa.  Tekstin löydät tämän linkin kautta

------ 
Maistuiko? Ehkä tiedät jonkun, jolle haluaisit jakaa näitä kesäeväitä? Jaa vapaasti!
Uusia eväitä pyrin tarjoamaan tiistaisin ja perjantaisin. Löydät niitä enemmän tämän linkin kautta: 
Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin