Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Rosvon odottamaton muutos

Kun kuuluisa evankelista John Wesley (1703-1791) oli palaamassa kotiin jumalanpalveluksesta, hänet ryöstettiin. Pettymyksekseen rosvo sai havaita, ettei Wesleyllä ollut mukanaan kuin vähäinen määrä rahaa sekä hieman kristillistä kirjallisuutta. Kun ryöstäjä oli jo rahat mukanaan poistumassa paikalta, Wesley huusi hänen peräänsä: ”Pysähdy, minulla on sinulle vielä jotain annettavaa!”

 

Wesleyn huuto pysäytti paikalta pakenevan rosvon. Hän kääntyi hämmästyneenä kuuntelemaan, mitä ihmeen annettavaa hänen juuri ryöstämällä miehellä voisi vielä olla.

 

”Ystäväni, jonain päivänä saatat katua rosvon elämääsi. Jos sinulle ikinä tulee sellainen hetki, niin muista tämä: ’Jeesuksen veri puhdistaa sinut kaikista synneistäsi’” Wesley huusi.

 

Rosvo poistui kiireesti paikalta ja Wesley rukoili, että hänen sanansa saisivat jonain päivänä tuottaa miehen elämässä hedelmää.

 

Vuosia myöhemmin Wesley seisoi kirkon ovella kättelemässä jumalanpalvelukseen saapuvia ihmisiä. Tällöin häntä lähestyi mies, jota hän ei ollut ennen nähnyt kirkossaan. Hämmästyksekseen Wesley sai kuulla, että kyseessä oli sama mies, joka oli vuosia sitten ryöstänyt hänet.

 

”Teidän ansiostanne minä en enää ole rosvo. Olen hylännyt entisen rikollisen elämäni. Nyt minä uskon Jeesukseen ja haluan seurata yksin häntä”, mies kertoi iloisena Wesleylle. 

 

”Ei, rakas ystäväni!” Wesley keskeytti miehen. ”Ei minun ansiostani vaan Jeesuksen kallisarvoisen ja pyhän veren ansiosta. Se on puhdistanut sinut kaikista synneistäsi ja antanut sinulle uuden elämän.”

---- 

”Vain pisara Jeesuksen verta ja syyllisyys pyyhitään pois!” vakuutetaan meille tutussa hengellisessä laulussa. Toinen, ehkäpä vieläkin tutumpi hengellinen laulu alkaa: ”Golgatan veressä voima on!”

 

Laulaessamme ja puhuessamme Jeesuksen verestä, me emme aina tule ajatelleeksi kaikkia niitä ihmeellisiä asioita, jotka Raamattu haluaa meille hänen verestään paljastaa. Jeesuksen verta ei pidä tyytyä katselemaan kuin yhtä suurta ja verenpunaista ruusua. Jeesuksen verta kuvaa paremmin suuri ruusukimppu, jossa on monenlaisia toinen toistaan ihanampia sävyjä, muotoja ja tuoksuja.

 

Tässä muutamia asioita, jotka Raamattu liittää Jeesuksen vereen:

 

Liiton ja anteeksiantamisen veri

Jeesuksen veri on liiton ja anteeksiantamisen veri. Jeesuksen vuodattama veri on solminut kestävän liiton meidän syntisten ja pyhän Jumalan välille.  Jeesuksen veri on vuotanut, että me saisimme syntimme anteeksi. (Matt. 26:28)

 

Lunastuksen veri

Jeesuksen veri on lunastuksen veri.  Se on maksettu lunnaina meistä, että me vapautuisimme synnin orjuudesta. Meidän lunastusmaksunamme ei ole käytetty hopeaa, kultaa eikä edes kryptovaluuttoja vaan jotain paljon kallisarvoisempaa, synnittömän ja tahrattoman Jeesuksen kallista verta. (1.Piet.1:18-19)

 

Puhdistava veri

Jeesuksen veri on puhdistava veri. Se pesee hohtavan puhtaaksi sellaisen, minkä edessä vahvinkin maallinen pesuaine on voimaton. Vain Jeesuksen veri voi puhdistaa meidän huonon omantuntomme, jossa vellovat syyttävinä pahat tekomme, lankeemuksemme, laiminlyöntimme ja kovat sanamme. Saat olla tästä varma, sillä ”Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi”, sanoo Herra, sinun armahtajasi. (1.Joh.1:7 ja Hepr.1:13-14)

 

Läheisyyden veri

Jeesuksen veri on läheisyyden veri. Raamattu kertoo meille, että Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen meidät, jotka ennen olimme kaukana hänestä. Isä on Jeesuksen veren ansiosta saanut kaipaamansa lapset lähelleen ja viimein takaisin kotiin saakka. (Ef.2:13) Jeesuksen veri rakentaa yhteyttä myös kaikkien häneen turvautuvien Jumalan lasten välille.

 

Vanhurskauden ja pyhityksen veri

Jeesuksen veri on vanhurskauden ja pyhityksen veri. Paavali kirjoittaa siitä, miten Jeesuksen veri tekee syntisen ihmisen vanhurskaaksi, Jumalalle kelpaaviksi. Kärsiessään Jeesus myös pyhitti kansansa omalla verellään, niin että me antaisimme oman elämämme Jumalan käyttöön ja toteuttamaan hänen tahtonsa mukaisia asioita. (Room.5:9 ja Hepr.13:14)

 

Sovinnon ja rauhan veri

Ja vielä lopuksi: Jeesuksen veri on sovinnon ja rauhan veri. Kaikkivaltias Jumala on viisaudessaan vahvistanut Jeesuksen välityksellä ja hänen verensä kautta rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. (Kol.1:19-20)

Jos Jumala on tehnyt rauhan ja sovinnon meidän kanssamme, tehkäämme mekin sovinto ja rauha kaikkien muiden Jeesukseen uskovien Jumalan lasten kanssa.

 

Sinun puolestasi vuodatettu veri

Kun osallistut Herran Pyhälle Ehtoolliselle, sinulle lahjoitetaan leivässä ja viinissä kaikki Jeesuksen vereen sisältyvät valtavat aarteet ja siunaukset. Sinun edestäsi annettu, sinun puolestasi vuodatettu.

 

Jeesuksen veren suojaa ja turvaa elämäsi matkalle, kalliisti lunastettu ystäväni!

 

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin