Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Rakkauskirjeitä

Pari vuotta ennen kuolemaansa vanha pariskunta avasi laatikon, jossa olivat heidän toisilleen kirjoittamat rakkauskirjeet. Suuri osa niistä oli kirjoitettu sotien aikana, jolloin mies oli ollut rintamalla taistelemassa.

 

Vanhukset päättivät, että kumpikin lukisi toiselle joka ilta yhden kirjoittamansa kirjeen. He aloittivat lukemisen kaikkein vanhimmista kirjeistä. Niiden paperi oli jo kellastunut ja muuttunut hauraaksi. Kirjeiden myötä he palasivat vuosikymmenten taakse. He kävivät uudelleen läpi tutustumisensa, rakastumisensa ja perheen perustamisen. Kirjeitä lukiessaan he samalla yhä uudelleen vakuuttivat toisilleen rakkauttaan ja kiintymystään.

 

Sodan vuosina kirjoitettuja kirjeitä oli runsaasti. Ne olivat olleet ainoa side kaukana toisistaan olevien rakastavaisten välillä. Epävarmat ajat ja pelko toisen puolesta olivat tuoneet kirjeisiin oman herkän sävynsä. Kirjeet olivat antaneet toivoa ja pitäneet heidän rakkautensa elävänä.

 

Kun he noina vuosina olivat yksinäisyytensä ja kaipuunsa keskellä lukeneet toistensa kirjeitä, he olivat melkein voineet kuulla toistensa äänen. Tutut äänenpainot, sanonnat ja rakkaat kasvot olivat sanojen myötä nousseet mieleen elävinä ja rakkaina. Niinpä nuo kirjeet olivat läpi vuosikymmenten olleet heidän rakkaimpia aarteitaan. Sitä ne olivat yhä edelleen myös heidän vanhuutensa päivinä.

 

Raamatussa on monia rakkauskirjeitä, jotka Jumala on kirjoittanut sinulle ja minulle. Kun luemme niitä, voimme kuulla hänen äänensä ja tuntea hänen läsnäolonsa. Kirjeitä lukemalla me saamme rohkaisua, ja toivo säilyy sydämissämme. Rakkaus pysyy elävänä ja suhde toimivana, vaikka Jumala tuntuisi joskus olevan jossain hyvin kaukana.

 

----- 

 

”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta." (Sef.3:17 KR92)

 

Kaukaa ilmestyy minulle Herra: "Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden minä olen vetänyt sinua puoleeni armosta. (Jer.31:3 KR 33/38)

 

----- 
Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä matkaeväitä?

Voit tehdä sen vapaasti. Uusia eväitä tarjoan tiistaisin ja perjantaisin.

Koko voileipäpöydän löydät täältä: Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin