Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Raamatunlause joka tilanteeseen

Uskovaisen ja täysraittiin kodin poika päätyi suorittamaan asevelvollisuuttaan. Vääpeliä harmitti se, että pojalla tuntui olevan raamatunlause jokaiseen tilanteeseen. Niinpä hän aivan kiusallaan laittoi tämän eräänä iltana tarjoilemaan aliupseerikerholle.

 

Puolen yön aikoihin meno kerholla oli jo aika vauhdikasta. Silloin avoimesta ovesta säntäsi sisälle ruuan tuoksun houkuttelemana tavattoman iso emakko, joka oli karannut läheisestä sikalasta. Syntyi valtava hämminki ja meteli. Pöytiä kaatui ja tuolit lentelivät, kun sikaa ryhdyttiin karkottamaan ulos.

 

Kun sika oli viimein saatu pihalle, vääpeli huusi sekasorron yli uskovalle varusmiehelle: ”No, Johansson, tähän tilanteeseen teillä ei varmasti ole sopivaa raamatunlausetta!”

 

Varusmies kopsautti kantapäät yhteen ja vastasi: - Kyllä on, herra vääpeli. ”Hän tuli omiensa keskelle, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan”, Johannes 1:11.

 

---- 

 

”olkaa aina valmiit antamaan vastaus jokaiselle, joka kysyy, mihin teidän toivonne perustuu.” (1.Piet.3:15)

 

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. (Psalmi 119:105)

 

------- 

P.S. Eräs lukija kysyi, saako hän jakaa näitä lyhyitä tekstejä ystävälleen? Toinen kertoi käyttäneensä tekstejä hartaushetkissä ja puheissaan. Kolmas tiedusteli, voisiko tarinoita raamatunkohtineen laina raamattupiirin kokoontumisien ja keskustelujen virikkeiksi?

 

Nämä kahdesti viikossa julkaisemani tekstit ovat vapaasti käytettävissä. Mitä uutterammin kylvämme, sitä runsaamman sadon saamme myös korjata.

 

Tällaisia tarinoita on kertynyt jo useita kymmeniä. Ne löytyvät blogistani:  
Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin