Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Profetiat taloudellisesta katastrofista toteutumassa?

Ministereiden ja ekonomistien synkät puheet Suomen luisumisesta Kreikan tielle verhotaan usein vaikeatajuisiin termeihin ja jossitteluun. Diplomi-insinööri Juhani Mykkänen on sanonut samat asiat hätkähdyttävän selkokielisesti. Teksti tuo mieleen David Wilkersonin synkät profetiat edessä olevasta taloudellisesta katastrofista.

 

Havainnollistaessaan kolmen vakaan A:n talouslukitukseensa tuijottavan Suomen riskejä Juhani Mykkänen käyttää esimerkkinä isän ja lapsen välistä keskustelua. Lapsi kysyy kaikessa viattomuudessaan isältä, miksi he elävät velaksi? Isän vastaus on seuraava:

 

Lapsellinen juttu, josta on leikki kaukana

 

”Leikitään, lapseni, että olisit aikuinen. Saisit vuodessa palkkaa noin 46 000 euroa. Huomaisit kuitenkin, että rahaa kuluu ihan välttämättömiin asioihin 53 000 euroa.

 

Sinulla olisi puolituttuja, joilta saisit lainattua puuttuvat tonnit. Mutta ongelma olisi, että olet heille jo valmiiksi velkaa yli 80 000 euroa.

 

Mitä, lapseni, tekisit?”

 

Siihen leikki sitten loppuukin. Juhani Mykkänen toteaa, että isi puhuukin oikeasti Suomen valtiosta. Tuhannet eurot ovatkin oikeasti miljardeja euroja. Ja pian tärkeät ihmiset kertovat, miten velkaongelmaa tullaan hoitamaan: otetaan lisää velkaa peräti seitsemän miljardia euroa. Määrän, joka on yli kaksi kertaa sen, mitä me suomalaiset vuodessa tienaamme.

 

Jatkossa Juhani Mykkänen kertoo velkaa tarvittavan hirveät määrät, koska maailmassa on taloudellinen hätätila. Kauppa ei käy, yritykset eivät kykene myymään ulkomaille, ihmiset jäävät työttömiksi, ostovoima hiipuu eikä valtiolle näistä syistä kerry riittävästi verotuloja.

 

Hankalasta tilanteesta huolimatta Suomi haluaa sairaaloiden ja koulujen toimivan kuten ennenkin. Siksi rahaa tarvitaan lainaksi kattamaan verotuloihin syntynyt vaje. Tai enemmänkin, sillä myös työttömistä on huolehdittava ja vanhuksia on entistä suurempi osa kansalaisista.

 

Toistaiseksi Suomi on saanut kansainvälisiltä pankeilta ja eläkerahastoilta rahaa a helposti ja varsin alhaisella korolla. Suomen kykyyn maksaa takaisin on luotettu. Mutta entä nyt, kuin vientimme tökkii, Nokian suuruuden aika on mennyttä eikä uusia nokioita ole näköpiirissä?

 

Jossain vaiheessa pankkien ja amerikkalaisten eläkerahastojen luottamus maksukykyymme alkaa horjua. Lainojen korot nousevat. Koulutuksen, terveydenhoidon, tieverkoston, yhteiskunnan palvelujen ja monien muiden asioiden hoitaminen käy silloin entistä kalliimmaksi, joten lainaakin tarvitaan, jos vielä saadaan, entistä enemmän.

 

Juhani Mykkänen toteaa Suomen pelaavan uhkapeliä.  Luotamme siihen, että parin vuoden päästä koko maailmalla menee paremmin ja meidänkin vientimme elpyy. Valtio saisi verotuloja, velkoja voitaisiin alkaa maksaa pois ja Suomen hyvä maine velkojen maksajana säilyisi puhtaana. Niinpä tällä hetkellä velan ottamisella pidetään toiminnassa asioita, joiden leikkaaminen vahingoittaisi vakavasti talouttamme ja koko yhteiskuntaamme.

 

Diplomi-insinööri Juhani Mykkänen on Helsingin Sanomien Nyt-liitteen sekä Radio Helsingin esimies. Talouden kehityksen sekä ministerien, ekonomistien ja työmarkkinajohtajien puheiden seuraamisen kannalta hänellä on työnsä johdosta erinomaiset yhteydet ja näkymät kaikkiin suuntiin.  Juhani Mykkäsen tekstin voit lukea kokonaisuudessaankautta.

 

Entä jos kasvun odotus onkin pelkkä kupla?

 

Mutta entäpä jo ajatus parin vuoden päässä koittavasta ”paremmasta ajasta” on kupla, pelkkä epärealistinen haave? Entäpä jos koko Eurooppa onkin tilanteessa, jossa kaikki ovat toinen toisilleen valtavia määriä velkaa, eikä kenelläkään oikeasti ole niitä rahoja, joilla tätä virtuaalirulettia pankkien ja valtioiden tietokoneilla pyöritetään?

 

Entä jos onkin vain numeroita ilman katetta, velkoja ilman takaisin maksajia?  Silloin edessä on valtava taloudellinen katastrofi, jota moni on jo ehättänyt vertaamaan betoniseinään törmäämiseksi.

 

David Wilkerson varoitti tulossa olevasta katastrofista jo paljon aikaisemmin

 

David Wilkerson kirjoitti näistä samoista asioista jo vuonna 1973. Hänen tulossa olevista mullistuksista ja taloudellisesta katastrofista kertovat synkät profetiansa on julkaistu useissa kirjoissa. Myös netin kautta niitä löytyy runsaasti. Tässä pari esimerkkiä, jotka ovat hätkähdyttävällä tarkkuudella linjassa ministerien ja ekonomistien tämän hetken puheiden ja niiden taustalla olevien pelkojen kanssa: 

”Edessä on maailmanlaajuinen taloudellinen sekasorto. Näyssäni tämä oli selvin näkemäni asia. Taloudellinen sekasorto iskee ensin Eurooppaan, sen jälkeen se vaikuttaa Japaniin, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja ennen pitkää kaikkiin muihinkin kansoihin. Mailla´, joilla nyt on hallussaan valtavat määrät länsimaista valuuttaa, on edessä kovat vaikeudet. Erityisesti arabimaat kokevat tappioita. Epäluotettava taloudellinen nousu edeltää aikaa, jona meidän on luovuttava yltäkylläisyydestä, mutta nousukausi on vain lyhytaikainen.”

 

”Suuri taloudellinen sekasorto on tulossa, ja puutteen ajat ovat aivan oven edessä. On joitakin lyhyitä, tuottoisia ja kukoistavia aikoja, jolloin voidaan valmistautua puutteen aikoja varten. Tehkää työtä ja rukoilkaa selviytyäksenne kaikista veloista ja ollaksenne valmiina budjettiinne kohdistuviin rajuihin iskuihin. Raha ei virtaa kuten ennen, ja jos teillä ei ole velkaa, voitte noudattaa elämänsuunnitelmaanne jopa vaikeina vuosina. Älkää joutuko pakokauhun valtaan, älkää pelätkö, valmistautukaa vain tulevaa aikaa varten, ja odottakaa sitä.”

 

”Luottolaitokset ja suuret yhtiöt joutuvat suunnattomiin vaikeuksiin ja jotkut jopa vararikkoon. Monet eivät kykene maksamaan maksusitoumuksiaan suurille luottolaitoksille; tämä aiheuttaa lähes kaaoksen. Tuhannet pienet yritykset tekevät vararikon. Monet seurakunnat menevät vararikkoon, ja useiden riippumattomien lähetysseurojen ja uskonnollisten järjestöjen on lopetettava toimintansa.”

 

Sarja profetioista ja niiden koettelemisesta, mukana mm. David Wilkersonin ja William Boothin profetiat,Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

13.1.2014 klo 00:31:34
mane kirjoittaa

Varmasti tulee romahdus,on olemassa tutkimus että rahalle
löytyy rahallisessa muodossa vastine vain pieneltä osalta,
raha on yleensä oletus siitä, että kun esim suomalainen
saa palkkansa, pitkän sijoitus ketjun loppupäässä on esim
kiinalainen, joka on lainannut rahaa maksaa sen korkoineen.Ja seteli elvytys on laillistettua samaa kuin
rahan väärennys, joka syö rahan arvoa.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin