Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pelastettu kokonaan tai ei lainkaan

Olet tilannut hyvissä ajoin internetin kautta lentoliput ja lähdet lentokentälle. Matka on kuitenkin pidempi ja hitaampi kuin olit kuvitellut. Niinpä saapuessasi vihdoin lentoasemalle ja juostessani lentosi lähtöportille, voi ainoastaan huomata, että sinun koneesi rullaa jo pitkin kiitotietä.

 

Myöhästyit hyvin vähän, ehkäpä vain muutamia minuutteja, mutta siitä ei ole apua. Kone lähtee ilman sinua, sillä liikennelentokoneisiin joko ehtii mukaan tai niistä myöhästyy. Ei ole mahdollista olla puoliksi ehtinyt ja puoliksi myöhästynyt.

 

Sama ehdottomuus koskee armosta pelastettuja ja armon hylänneitä. Et voi olla puoliksi pelastettu ja puoliksi tuomittu. Sinut on joko pelastettu kokonaan tai ei ollenkaan.

 

Et liioin voi olla puoliksi armosta ja puoliksi omien tekojesi ansiosta pelastettu. Ainoa tapa, jolla pääset mukaan siihen koneeseen, joka lähtee kohti taivaan kotia, on jäädä uskon kautta pelkästään Jumalan armon varaan.

 

Paistakoon armon aurinko kirkkaana tähänkin päivääsi!

 

----- 

Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan.  Tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme. (2.Kor.4:6-7)

 

Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. (Ef.2:8-9)

 

------

 

Ehkä tiedät jonkun, jolle haluaisit jakaa näitä kesäeväitä? Jaa vapaasti!
Muita kesäeväitä löydät tämän linkin kautta: 

 

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin