Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pakenetko rangaistusta vai pelastusta?

Vuonna 1981 Minnesotan radioasema kertoi varastetusta autosta. Poliisi niin kiivaasti löytää tämän auton kuljettajineen, että pyysi avuksi jopa paikalliset radioasemat. Kyseessä ei ollut erityisen kallis urheiluauto vaan tavallinen vaatimaton perheauto. Miksi juuri tämän auton löytyminen oli silti niin tärkeää?

 

Varastetun auton etupenkillä oli rasia, jossa oli keksejä. Keksit oli käsitelty voimakkaalla myrkyllä. Auton omistaja oli aikonut myrkyttää niillä taloonsa pesiytyneet rotat. Nyt poliisit ja varastetun auton omistaja yrittivät kuumeisesti löytää autovarkaan, ennen kuin tämä ennättäisi syödä tai ehkäpä peräti tarjota muillekin noita tappavia keksejä.

 

Poliisilla ja auton omistajalla oli suurempi huoli autovarkaan pelastamisesta kuin varastetun auton saamisesta takaisin.

 

Usein kun me pakoilemme synteinemme Jumalaa, me teemme niin, koska pelkäämme Jumalan rankaisevan meitä. Todellisuudessa me tuolloin olemme pakenemassa hänen tarjoamaansa pelastusta.

 

 

Pietari jatkoi vielä puhettaan. Hän vetosi heihin ja kehotti: "Antakaa pelastaa itsenne, ettette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana." (Ap.t. 2:40)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

22.2.2018 klo 17:33:27
Matti kirjoittaa

Hän pakeni todella väärää asiaa. Aivan niinkuin me kristitytkin Ap.t. 2:20, ajattelemme pakenevamme helvettiä, kun tuo Raamatun jae sanoo selvästi, että paetkaa nurjaa sukupolvea :) "Antakaa pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta."

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin