Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Pakanuus tekee paluuta Suomeen

Klikkaamalla näet kuvan teksteineen suurempana

Kouluja ja julkisia tiloja ollaan riisumassa kristillisistä tunnuksista. Samaan aikaan päiväkoteihin ollaan viemässä lapsijoogaa, mindfulnessia ja uushenkisyyttä vuorikristalleineen. Käsien ristiminen on tuomittavaa, mutta kämmenten laittaminen buddhalaiseen tapaan rinnan korkeudelle vastakkain hyväksyttävää ja eksoottista. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on nostanut asioita, joiden pitäisi herättää uneliaimmatkin kristityt.

 

- Virren veisaaminen, ruokarukous ja ylipäänsä kristillinen kasvatus kirvoittavat valituksia viranomaisille. Sen sijaan mindfulness, vuorikristallin näkeminen ja lapsijooga sopivat hyvin. Hindulaisuus tai buddhalaisuus ei näytä haittaavan lainkaan. Risti seinällä on sopimaton, mutta uushenkisyyteen liittyvä vuorikristalli sopii mainiosti, totesi piispa Seppo Häkkinen Kirkon kasvatuksen ja perheasian toimikunnassa pitämässään puheessa. Kokouksen jälkeen hän julkaisi puheensa Facebook sivullaan.

 

Häkkinen kertoo todenneensa, että nykyään pyritään järjestelmällisesti väheksymään uskontokasvatusta yhteiskunnan kasvatus- ja koulutusjärjestelmässä. Julkisessa keskustelussa esiintyy jatkuvasti mielipiteitä, joiden mukaan uskontokasvatus joutaa kokonaan pois niin varhaiskasvatuksesta kuin kouluopetuksestakin.

 

- Samanaikaisesti on mielenkiintoista havaita, että uskonto tunkee kasvatukseen toisesta ovesta, jopa paraatiovesta. Lapsille on tarjolla joogaa ja onpa olemassa lapsijoogaohjaajan koulutusta kaikkine chakra- ja energiaharjoituksineen. Hindulaisuus ei tunnu tässä kasvattajaa haittaavan; Häkkinen toteaa.

 

- Yksinkertaistaen ja kärjistäen voidaan todeta, että risti seinällä näyttäyttyy epäsopivana, sen sijaan uushenkisyyteen liittyvä vuorikristalli sopii aivan mainiosti. Käsien ristiminen on kiellettyä, sen sijaan kämmenien vieminen vastakkain rinnan korkeudelle buddhalaiseen tapaan on hyväksyttyä ja eksoottista.

 

- Nyt on rohkeasti puolustettava uskonnonvapauttamme, siis oikeuttamme oman uskonnon näky-miseen ja harjoittamiseen, myös julkisesti. Meidän ei pidä kristittyinä suostua negatiivisen uskon-nonvapauden ylikorostumiseen. Nyt on selkeästi asetettava painopiste kristillisen kasvatuksen vahvistamiseen, niin kodeissa kuin seurakunnissakin. Se on kirkkomme kohtalonkysymyksiä. Nyt on ymmärrettävä, että elämme maassamme lähetystilanteessa, jossa itsestäänselvyyksiä ei enää ole. Tehtävämme on osoittaa rohkeasti elämällämme ja teoillamme, mihin ja keneen uskomme.

----

 

Tämän linkin takaa löydät Verkkouutisten piispa Seppo Häkkisen puheesta tekemän referaatin sekä myös puheen kokonaisuudessaanKommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.11.2015 klo 06:00:12
Maria kirjoittaa


Enpä oikein ole havainnut, että tekisi pakanuus tuloaan maahamme. Tosin en enää seuraa lähietäisyydeltä koululaisten maailmaa - sitä tein vielä joitakin vuosia sitten. Mutta taisi olla viime vuonna kun sain tietää, että Järvenpään lukiossa pidetään rukousvälitunteja, ja muitakin hengellisiä tilaisuuksia on järjestetty tuossa ko. oppilaitoksessa; tilaisuuksia, jotka kuljettavat mukanaolijoitaan ylöspäin maallisista asioista mm. konsertteja, soittoa ja laulua.

Ja vaikka pahan enenevän esiintulon myötä ihmisten suuttumus kasvaa, ja vastustus Jumalan Sanaa ja suoraa puhumista kohtaan kasvaa myös, on sanomalehtien sivuilla, minun mielestäni, näkynyt nykyään enemmän kuin n. 10 - 20 vuotta sitten, hengellisiä ilmoituksia ja avoimia tiedotuksia näistä tilaisuuksista. Aikakauslehdissä julkkikset kertovat hengellisistä kokemuksistaan.

Ajatus tulee, ettei toista ilman toista - mutta siinäpä se onkin; taistelun paikka, ettei kukaan Joka Kutsuttu On, anna periksi tämän maailman herralle, vaan johdattaa, jos mahdollista on, lähimmäisensäkin sille oikealle tielle. Siunausten tie, on se nimeltään - siinä Herra vie, eikä kaadu yksikään!

Tervehtien, Siunaten, Herran palvelija Maria22.11.2015 klo 20:41:46
Reijo kirjoittaa

Tuula ja Martti, Kanssanne on helppo olla samaa mieltä. Pidetään lamppu palavana, öljysäiliö täynnä ja Raamatun sana kirkkaasti esillä!22.11.2015 klo 19:41:32
Martti kirjoittaa

Lienee ainut oikea tapa vastata tähän ympärillä olevaan pahuuteen etsimällä keinoja evankeliumin viemiseksi siihen ympäristöön, jossa elämme.

Raamatun kauneimmaksi kohdaksi on sanottu "Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta." Tätä meidät on kutsuttu julistamaan.21.11.2015 klo 09:56:00
tuula korhonen kirjoittaa

Hyvä ja tähän aikaan missä elämme sopiva..haastan jokaisen joka uskoo Jeesukseen Jumalan poikana ja Vapahtajanaan pitämään lamppunsa ylhäällä kirkkaana palamassa että se tässä pimeässä maailmassa loistaisi ja kutsuisi ihmisiä Kristus valoon
745921

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin