Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Onnittelut rohkeille naisille

Uutiset kertovat päivittäin rohkeista naisista. Naistenpäivänä 8.3. haluan onnitella heitä ja myös kaikkia teitä, jotka ette vielä ole median valokeilaan osuneet. Samalla esittelen kaksi rohkeaa naista.

 

Minnesotasta Yhdysvaltojen kongressiin valittu Michele Bachmann on noussut julkisuuteen presidentti Barak Obaman hallintoa arvostelleista rohkeista ja suorasukaisista puheistaan. Lähinnä taloudellisiin kysymyksiin keskittyneissä puheissaan hän on syyttänyt nykyistä hallintoa gangsterimaisuudesta ja amerikkalaisten arvojen hylkäämisestä. Molemmat ovat hyvin vahvoja ilmaisuja jopa värikkään poliittisen kielen Amerikassa. Talouden ohella Bachmannin puheissa on ollut esillä myös Yhdysvaltojen ja Israelin suhde:

 

”Olen vakuuttunut sydämessäni ja ajatuksissani, että jos Yhdysvallat epäonnistuu Israelin tukena seisomisessa, niin se merkitsee Yhdysvaltojen loppua. Me olemme kansakuntana tulleet monin tavoin siunatuksi siksi, että meillä on ollut oikea suhde Israeliin. Jos me hylkäämme Israelin, niin siunaukset vaihtuvat kirouksiin”, Bachmann on sanonut viitaten Raamatun tekstiin sekä Jumalan lupauksiin Abrahamille ja hänen jälkeläisistään syntyvälle kansalle. Tekstiin, joka myös täällä Suomessa tulisi ottaa vakavasti:

”Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä." 1. Moos. 12:3

Opiskeluvuosiensa jälkeen kibbutsissa vapaaehtoisena työskennellyt edustaja Bachmann on perustellut rakkauttaan Israeliin näin: ”Minä olen kristitty, mutta arvostan juutalaista perintöäni, sillä se on perusta, josta löytyvät kristillisen uskoni juuret.”  

 

Entinen Alaskan kuvernööri Sarah Palin on Michele Bachmannin tavoin arvostellut presidentti Obaman harjoittamaa politiikkaa ja vaatinut Israelin saaman tuen säilyttämistä entisellä tasolla:

 

”Ajatelkaa mitä kaikkea Israelin valtio on joutunut käymään läpi, miten he ovat kärsineet ja millaisia vaikeuksia voittaneet. Kaikki se todistaa heidän sitkeydestään ja päättäväisestä luonteestaan. Juuri ne ovat syitä, joiden takia me haluamme jatkossakin pitää heidät ystävinämme”, Palin sanoi.

 

Sekä Bachmann että Palin on mainittu mahdollisina ehdokkaina Yhdysvaltojen seuraavissa presidentinvaaleissa. Työttömien, asuntonsa menettäneiden ja taloudellisesta puristuksesta kärsivien keskuudessa kummallakin rohkealla suorasuulla on ollut hieman samanlaista nostetta kuin perussuomalaisilla meidän politiikassamme.

 

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Vuonna 1975 YK vahvisti päivän vieton ja antoi sille nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”. Tässä sekasortoisessa maailmassa, jossa rauha näyttää olevan pelkkä unelma, tarvitaan rohkeita naisia, jotka uskaltavat nousta puolustamaan heikkoja, sorrettuja ja Raamatun sanaan perustuvia kestäviä arvoja.

 

Onnea ja runsasta Jumalan Siunausta kaikille teille Jumalan luomille ihanille ja upeille naisille, jotka teette meidän miesten elämästä elämisen arvoisen!

Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa...  1. Moos.1:27-28Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin