Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Onnellisen avioliiton salaisuus

Viettäessään 90-vuotispäiväänsä isoäiti paljasti vierailleen pitkän ja onnellisen avioliittonsa salaisuuden: “Päätin hääpäivänämme avioliittomme onnen ja kestävyyden vuoksi tehdä listan aviomieheni kymmenestä sellaisesta puutteesta, joiden kohdalla sulkisin silmäni enkä hermostuisi”, hän selitti.

 

”Voisitko kertoa meille, mitä nuo kymmenen asiaa olivat?” eräs vieraista kysyi.

 

”Totta puhuen,” isoäiti jatkoi hymyillen, ”en koskaan päässyt niin pitkälle, että olisin kirjoittanut tuollaista listaa. Kuitenkin joka kerran, kun puolisoni teki jotain sellaista, mikä sai minut raivostumaan, sanoin itselleni, että onpa hyvä, kun tuokin asia on sillä listalla.”

 

----

 

Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden. (Ef.4:32)

 

Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin. Mutta kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus, sillä se tekee kaiken täydelliseksi. (Kol.3:13-14)

 

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin