Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

On vain yksi lauma ja yksi Paimen

”Pikku poikana minulla oli tapana huvitella pitelemällä keppiä poikittain aidanaukossa, jonka läpi lampaiden oli mentävä. Kun muutama lammas oli hypännyt kepin yli, otin sen pois. Kuitenkin kaikki seuraavatkin lampaat hyppäsivät kuvitteellisen esteen yli. Ainoa syy niiden hyppimiseen oli se, että muut niitä ennen olivat hypänneet.

 

Lammas ei ole ainoa, jolla on tällaisia taipumuksia. Melkein kaikki meistä ovat alttiita tekemään sitä, mitä muutkin tekevät, uskomaan mitä muut uskovat, ja kyselemättä hyväksymään huomattavien ihmisten todisteluja.” 

 

Dale Carnegien kertoma tarina tuo mieleen sopulit. Kun sopulien vaelluksella ensimmäiset hyppäävät jyrkänteeltä mereen, muut seuraavat asiaa pohtimatta perässä.

 

Perinteen, tottumuksen ja yleisen mielipiteen paine on kova. Sitä on vaikea vastustaa. Siksi Raamattu varoittaa mukautumasta tämän maailman menoon. (Room.12:2)

 

Uskon, että varoitus koskee muutakin kuin vain maailman moraaliin tai jumalattomiin tapoihin suostumista. Myös mukautuminen ihmisten rakentamiin uskonnollisiin perinnäistapoihin, tulkintoihin ja sääntöihin voi peittää alleen uskon varsinaisen kohteen ja sisällön. Niin oli käynyt Jeesuksen ajan fariseuksille. Niin käy helposti ja yhtä huomaamatta myös meidän aikanamme. Synnin orjuus vaihtuu tapojen, sääntöjen ja hengellisten auktoriteettien orjuudeksi ilman että sitä aina edes itse tajuamme.

 

Tänään Hyvän Paimenen sunnuntaina on tärkeää muistaa, että vaikka monet pyrkivät rakentamaan ja rajaamaan omia laumojaan, niin on vain yksi lauma ja yksi Paimen (Joh.10:16). Opetellaan tunnistamaan Hänen äänensä kaiken uskonnollisen hälinän ja eri puolilta kuuluvien väärien paimenten kutsujen joukosta.

 

”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.” (Gal.5:1)

 

-------------

 

Raamatunkohdat, joihin edellä viitataan:

 

”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.” (Room.12:2, KR 92)

 

”Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta; myös niitä tulee minun johdattaa, ja ne saavat kuulla minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen.” (Joh.10:16, KR 33/38)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

25.5.2011 klo 08:02:00
Sofia kirjoittaa

On vain yksi paimen ja yksi lauma, mutta riitaisia ja itseään korottavia apupaimenia on sitäkin enemmän. Ei ihme, että lauma on hajaannuksessa.9.5.2011 klo 14:25:44
Priskilla kirjoittaa

Paavali sanoi, että kaikille hän on ollut kaikkea, voittaaksen heidät Jeesukselle. Tarvitsemme Jumalan antamaa viisautta tätä taitoa käyttäessämme.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin