Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Oliko se merkki Jumalalta?

Eräällä naisella oli pahoja ongelmia painonsa kanssa. Niinpä hän jälleen kerran teki vakaan päätöksen välttää kakkuja ja leivoksia, joista hän piti todella paljon. Kyetäkseen pitämään kiinni päätöksestään, nainen suunnitteli työmatkansa reitin varmuuden vuoksi siten, ettei se kulkenut ainoankaan leipomon eikä pullakaupan ohi.

 

Kaikki sujui pitkään hyvin. Naisen paino alkoi työtovereiden suureksi ihmeeksi todella pudota. Niinpä kaikki suorastaan tyrmistyivät, kun nainen eräänä aamuna tuli töihin suunnaton suklaakakku mukanaan. Työtovereiden hämmästellessä asiaa, nainen hymyili viattomasti kuin pieni lapsi ja selitti, miksi hänellä oli kakku mukanaan.

 

”Tämä on hyvin erikoinen suklaakakku”, nainen selitti innoissaan. ”Tänä aamuna ajoin vahingossa vanhaa reittiä, jonka varrella tiesin olevan aivan ihanan leivoskaupan. Oli pahin aamuruuhka, joten kadunvarret olivat olleet jo monen korttelin matkalta täynnä autoja. Niinpä päätin rukoilla ja kysyä, olinko ajanut vahingossa vanhalle reitille, vai oliko sillä jokin erityinen tarkoitus?" nainen selitti.

 

"Rukoilin, että jos juuri tuon leivoskaupan edessä olisi minulle vapaa parkkipaikka, niin silloin kyseessä olisi selvä Jumalan johdatus, ja voisin käydä ostamassa kaupasta jotain pientä hyvää”, nainen jatkoi.

 

”Ja arvatkaa mitä! Kun kiersin korttelia kahdeksatta kertaa, niin kaupan edessä oli kuin olikin vapaa parkkipaikka!” nainen kertoi posket innosta hehkuen.

 

------

 

Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään. Jokaista kiusaa hänen oma himonsa; se häntä vetää ja houkuttelee. (Jaak.1:13-14)

 

-------

Uusia eväitä kokoan ja valmistelen viikoittain tiistaiksi ja perjantaiksi.

Koko voileipäpöydän löydät täältä: 

   


Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin