Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mitä tehdä, kun kumppani ärsyttää?

Pariskunnalle oli kertynyt jo runsaasti yhteisiä vuosia. Samalla suhde oli alkanut säröillä. Kumpikin oli huomannut toisessa yhä enemmän ärsyttäviä ominaisuuksia, joista syntyi yhä herkemmin tulisia riitoja.

 

Molemmat halusivat taistella avioliittonsa puolesta ja siksi korjata huonoksi päässeen tilanteen. Niinpä he vaimon ehdotuksesta päättivät ottaa käyttöön niin sanotut ärsytyslaatikot. He sopivat, että kuukauden ajan kumpikin laittaisi puolisonsa laatikkoon päivittäin lapulle kirjoitettuna asiat, jotka sinä päivänä olivat hänessä erityisesti ärsyttäneet.

 

Koko kuukauden molemmat pudottivat iltaisin toistensa ärsytyslaatikkoihin lappunsa. Ja kun kumpikin halusi pitää omana tietonaan asiat, joita lapuille kirjoitti, kuukausi kului ilman riitoja ja yhteenottoja.

 

Kun tätä oli jatkunut kuukausi, puolisot istuivat pöydän ääreen, ja ottivat esille ärsytyslaatikkonsa. Mies ehdotti, että hän avaisi ensin oman laatikkonsa ja lukisi ääneen, millaiset asiat vaimoa olivat kuukauden aikana ärsyttäneet.

 

Mies avasi laatikon ja nosti vaimon kirjoittamat laput esille. Niistä löytyi monenlaisia asioita, jotka olivat vainoa ärsyttäneet: ”Jättänyt märän pyyheliinan kylpyhuoneen lattialle.” ”Ei pannut likaisia vaatteitaan pyykkikoriin.” ”Katseli televisiosta jalkapallo-ottelua, eikä suostunut vaihtamaan kanavaa, vaikka minä olisin halunnut katsoa illan elokuva.” ”Jätti voirasian avoimena keittiön pöydälle, eikä sulkenut sitä ja pannut takaisin jääkaappiin.”  Ja niin edelleen, kunnes laatikko oli tyhjä.

 

Sitten tuli vaimon vuoro avata oma laatikkonsa ja lukea miehen kirjoittamat laput.  Vaimo nosti lappuja ja alkoi lukea ääneen: ”Minä rakastan sinua.” ”Minä rakastan sinua.” ”Minä rakastan sinua.” Ja niin edelleen, kunnes viimeinenkin miehen kirjoittama lappu oli luettu.

 

Laitettuaan viimeisenkin lapun takaisin laatikkoon vaimo katsoi hämmästyneenä miestään. Hän oli pitkään hiljaa ja alkoi viimein nauraa. Rakkaus asetti arkiset asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja peitti paljotkin harmituksen aiheet

 

 

Ennen kaikkea pysykää kestävinä keskinäisessä rakkaudessanne, sillä "rakkaus peittää paljotkin synnit". (1.Piet.4:8)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin