Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

”Minä pystyn siihen!”

Michelangelon kuuluisa patsas DavidItalialainen kuvanveistäjä Agostino d’Antonio työskenteli suuren marmorilohkareen kimpussa. Aikansa yritettyään hän totesi: ”Tästä hanakalasta kivenlohkareesta ei voi tehdä mitään!”.  Muutama muukin kuvanveistäjä yritti hyödyntää tuota konstikasta kiveä, mutta yhtä huonoin tuloksin.

 

Viimein Michelangelo näki marmorilohkareen. Hän katseli sitä arvioiden ja päätti ostaa se itselleen. Hänen asenteensa ”Minä pystyn siihen!” tuotti aikanaan erään kaikkien aikojen kuuluisimman veistoksen, mestariteoksen nimeltä David. 

 

Kun Ford ei piitannut Edisonin varoituksista

 

Kuuluisa tiedemies ja keksijä Thomas Alva Edison - ohessa olevasta aforismistaan huolimatta - varoitteli ystäväänsä Henry Fordia, joka oli saanut päähänsä ryhtyä valmistamaan autoja. Edison oli niin vakuuttunut idean mielettömyydestä, että käytti paljon aikaa saadakseen ystävänsä luopumaan hankkeesta, joka oli tuomittu varmaan perikatoon. Kun mikään ei tuntunut auttavan, hän jopa tarjosi omasta yrityksestään Henry Fordille hyvin palkattua työtä.

 

Henry Ford ei kuitenkaan luopunut ideastaan. Hänen ensimmäinen autonsa, josta puuttui vaihdelaatikko, ei ollut mikään erityinen menestys. Silti hän ajatteli: ”Minä pystyn siihen!” ja loi kovalla työllä Fordin T-mallin sekä tehtaan, joka kasvoi ja vaurastui nopeasti.

 

--------------- 

 

Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi, pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään. Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset, ja nyt hän istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella.

Ajatelkaa häntä, joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi. (Hepr.12:1-3) 


  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin