Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Mahtaakohan siitä mitään tulla...

Viisaat aerodynamiikan tuntijat ovat todenneet, että kimalainen on liian iso, pyöreä, painava ja pienin siivin varustettu kyetäkseen lentämään. Onneksi kukaan ei ole sanonut sitä kimalaiselle!

Mies myi appelsiineja tien varressa. Hän oli hädin tuskin lukutaitoinen, joten hän ei koskaan lukenut sanomalehtiä. Hänen ainoa markkinointikikkansa oli asettaa kylttejä tien varteen ja kehua isoon ääneen hedelmiensä laatua.

Kauppa kävi hyvin, ja mies vaurastui. Rahoillaan hän hankki yhä uusia kylttejä, ja laajensi hedelmävalikoimaansa. Bisnes alkoi toden teolla kukoistaa. Eräänä päivänä hänen poikansa, joka opiskeli kaupungissa, tuli käymään. Hän sanoi: ”Isä, etkö tiedä, että koko maailma on talouslaman kourissa? Elämme kovia aikoja. Taloustilanne on suorastaan katastrofaalinen!”

Mies huolestui tiedoista, ja hän vähensi mainoskylttiensä määrää. Hän myös osti halvempia ja heikkolaatuisempia hedelmiä. Myynti romahti heti. ”Poika on tosiaan oikeassa”, mies tuumi. ”Ajat ovat kovat.”

…..

 

Noin se usein menee. Meidän omat asenteemme ja ennakkoluulomme osuvat omaan nilkkaamme ja estävät meitä saavuttamasta sitä, mikä olisi ilman niitä aivan mahdollista.

 

Kun me Kaijan kanssa pohdimme, missä kaikissa paikoissa voisimme käydä kertomassa Operaatio Joulun Lapsesta, jätimme koulut pois listalta. Lehtijuttujen ja tuttavien kokemusten perusteella ajattelimme, ettei niissä nykyään suvaita mitään, mikä jollain tavalla liittyy kristinuskoon.

 

Hämmästyksemme oli suunnaton, kun opettajat ottivat yhteyttä meihin ja kysyivät, voisimmeko tulla kertomaan heidän luokilleen Romanian ja Moldovan lapsille kerättävistä paketeista.

 

Puheet lamasta, uskonnonvastaisuudesta ja jatkuvasti tiukkenevista säännöistä saavat meidät helposti unohtamaan, että useimmat ihmiset haluavat yhä kaikesta huolimatta tehdä hyvää ja olla mukana auttamassa muita. Niinpä meidän pitää aivan ensimmäiseksi soveltaa itseemme vanhaa yritysjohdon ohjetta: "Innosta, älä lannista!" Vasta sen jälkeen voimme saada myös toiset innostumaan asiasta.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

14.1.2015 klo 10:23:29
Arja Hongisto kirjoittaa

Aamen. Olen pyrkinyt elämään Herramme seurassa ja kaikki tarpeemme on aina täytetty runsain määrin sekä ihanilla yllätyksillä höystettynä. Herramme on niin käsittämättömän suuri ja rakkaudellinen. Joulun Lapsi - operaatio on ihana ja pienituloiset, vähävaraisetkin, sairaat, vanhukset kykenevät siihen ottamaan osaa. Samme ylistää Herraamme, sillä Hänen omastaanhan me annamme. Lahjaksi olemme saaneet, lahjaksi antakaamme. Siunausta kaikkeen Herramme avulla. Kiitos!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin