Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lain ja armon käsivarret

Elämämme on kuin iso kello, jonka viisarit ovat Jumalan käsivarsia. Yhä uudelleen ja uudelleen ne kiertävät koko kellotaulun ympäri.

 

Viisareista lyhyempi on Jumalan pyhyyden, lain ja tuomion käsivarsi. Se kulkee hitaasti ja vakaasti julistaen Jumalan lakia ja tuomiota synnille. Jokaisella liikahduksellaan se kertoo meidän syntisyydestämme ja kelpaamattomuudestamme.

 

Samaan aikaan pitempi viisari, Jumalan rakkauden ja armon käsivarsi, kiertää samaa kellotaulua. Lyhyen viisarin jokaista liikahdusta kohden se pyyhkäisee syntiemme ja lankeamisiemme yli kuusikymmentä kertaa kehottaen meitä turvautumaan Jeesuksen armoon ja rakkauteen.

 

Molemmat viisarit, Jumalan lain ja armon käsivarret ovat kiinni kaikkein tärkeimmässä ja varmimmassa pisteessä, Jumalan armossa ja rakkaudessa Jeesuksen lunastamia syntisiä kohtaan.

----- 

 

Herra, anna minun muistaa, että elämäni päättyy, että päivilleni on pantu määrä. Opeta minua ymmärtämään, kuinka katoavainen minä olen!  Vain kourallisen päiviä sinä annoit minulle, elämäni on sinun silmissäsi kuin ohikiitävä hetki. Vain tuulenhenkäys ovat ihmiset, kaikki tyynni. Ihminen tulee ja menee, katoaa kuin varjo. (Psalmi 39:5-6)

 

Herra, sinun armosi on avara kuin taivas, pilviin ulottuu sinun totuutesi. Vanhurskautesi on vuoria korkeampi ja oikeutesi kuin syvyyksien syvyys. Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra. Ihmeellinen on sinun armosi, Jumala! Sinun siipiesi suojaan rientävät ihmislapset. Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta.  Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon. (Psalmi 36:6-10)  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin