Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kristittyjen yhteys on kuin värikynälaatikko

Minulla on 48 värikynän laatikko. Jokainen niistä on eri värinen. Silti ne kaikki kuuluvat samaan laatikkoon. Jos yksikin niistä puuttuu, kokoelma on vajaa, epätäydellinen.

Kynät ovat kuluneet käytössä eri pituisiksi. Joitakin on jouduttu teroittamaan useammin. Toiset ovat päässeet vähemmällä. Eri tavoin käytettyinä ja kuluneinakin ne kuuluvat yhä samaan laatikkoon, samaan tarkoin suunniteltuun kokonaisuuteen. Mikään mu kynä ei kykene täysin korvaamaan kahta kadonnutta kynää.

 

Jos joku kynistä sanoisi, ettei se voi olla yhdessä muiden noin erilaisten kynien kanssa, niin se tuntuisi suorastaan hassulta. Toisaalta, jos minulla olisi 48 aivan samanlaista värikynää, niin sekin vaikuttaisi kummalliselta. Vasta silloin, kun mukana ovat kaikki värit ja jokainen kynä on mukana omalla paikallaan, värikynälaatikko voi toteuttaa tarkoitustaan.

 

Jumalan kynälaatikossakin tarvitaan monenlaisia värejä. Tarvitaan monenlaisia kirkkokuntia, seurakuntia ja perinteitä, joilla hän voi tuoda erilaisten ihmisten ulottuville oman pelastussuunnitelmansa Jeesuksen Kristuksen.

 

Sillä vaikka kyniä on paljon, niin laatikkoja on vai yksi. On vain yksi jakamaton Jeesus Kristus. Hänen seuraajistaan muodostuu yksi maailmanlaajuinen seurakunta.

 

Siinä yhdessä ainoassa ja maailmanlaajuisessa laatikossa tarvitaan käytännön asioiden hoitamista varten monenlaisia osastoja ja lokeroita, paikallisia seurakuntia ja kirkkoja, että kaikille löytyy oma hengellinen kotinsa, kasvupaikkansa ja tehtävänsä.

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin