Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kristallikruunun salaisuus

Olet varmasti nähnyt suuren ja upean kristallikruunun. Kirkkojen, palatsien ja kartanoiden suuret kristallikruunut muodostuvat sadoista tai jopa tuhansista kristalleista. Ne on kiinnitetty kristallikruunun runkoon ja sen lukemattomiin haaroihin.

Kaikkein ylimpänä on tärkein, valon lähde. Sieltä valo säteilee kristalleihin. Jokainen kristalli ottaa valon vastaan ja loistaa saamaansa valoa hieman eri tavoin sädehtien. Samalla jokainen kristalli jakaa valon edelleen monille muille kristalleille. Lopputuloksena on kirkkaasti loistava ja kauniisti sädehtivä kristallikruunu.

Yksinäinen kristalli ei valaise. Kristallikruunusta irrotettuna se on vain hienosti hiottu mutta silti hyödytön lasinpala. Ainoastaan liitettynä kristallikruunuun ja valon yhteyteen se voi loistaa ja sädehtiä yhdessä muiden kanssa. Katsoja näkee kruunussa satoja tai jopa tuhansia kirkkaita valopisteitä, mutta silti kyseessä on loppujen lopuksi vain yksi ainoa valo.

Jeesus Kristus on valo. Kristallikruunu on hänen maailmanlaajuinen seurakuntansa. Jokainen Jeesukseen pelastajanaan uskova on kutsuttu olemaan kristalli, joka saa yhdessä muiden kanssa ottaa vastaan Jeesus-valoa ja jakaa sitä ympärilleen.

Kruunun kristallien ja monien haarakkeiden keskinäinen yhteys on tärkeää. Samalla tavalla on tärkeää myös Jeesuksen seuraajien keskinäinen yhteys. Vain silloin, kun me pysymme kiinnni rungossa, me voimme yhdessä heijastamamme Jeesus-valoa. Meillä kaikilla on vain yksi sama ja yhteinen Valo. Kun me emme anna seurakuntien ja kirkkokuntien rajojen erottaa meitä toisistamme, maailma voi uskoa valon lähteeseen, Vapahtajaamme Jeesukseen Kristukseen.

Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan. (2.Kor.4:6)

Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." (Joh.8:12)

Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. (1.Joh.1:7)  

  


Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin