Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kirkossa on käynnissä sisällissota

Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana 

”Kirkko käy omaa sisällissotaansa” ja ”Pappi tuomitsee vanhanaikaisen avioliittokäsityksen kannattajat helvettiin”. Kahvi oli mennä väärään kurkkuun, kun luin tämän aamun (18.11.) Keski-Uusimaa lehteä. Kakkossivun kolumni avasi hätkähdyttäviä näkymiä kirkossa toimivan Yhteysliikkeen toimintatapoihin ja tavoitteisiin.

 

keskari181110_1.pdf

 

 

 

 

Klikkaamalla lehtileikettä näet sen suurempana ja voit itse lukea koko tekstin. Jos se ei avaudu riittävän suurena tekstien lukemiseksi, avaa lehtileike oheisesta liitetiedostosssta.

 

Tekstin kirjoittaja on Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtien julkaisujohtaja ja monen lehden päätoimittaja A-P. Pietilä. Kyseessä on siis kokenut ammattijournalisti, joka osaa koota aineistoa ja arvioida sen merkitystä. Hän myös tuntee viestinnän kentän ja toimintatavat.  

 

Pietilän esittämät kysymykset ovat perusteltuja ja erittäin aiheellisia. Kirkossa on meneillään sisällissota, sissisota ja vyörytys, jossa kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä äkkiä näyttää. Perinteisesti kirkossa on tarjottu kerettiläisen ja harhaoppisen leimaa niille, jotka ovat lähteneet rajuin ottein muuttamaan kirkon oppia tai sen tulkintaa. Nyt syytettyjen penkille ollaan raastamassa niitä, jotka haluaisivat edelleen pitää kiinni niin sanotusta klassisesta kristinuskosta eli isiemme uskosta.

 

Tässä sodassa tunnustaudun itse fundamentalistiksi, jolla nimellä perinteisestä uskonkäsityksestä kiinni pitäviä on ryhdytty nimittelemään. Pidän nimitystä pelkkänä ilona ja kunniana, sillä ylivoimaisesti suurin osa koko maailman kristikunnasta ajattelee edelleen samalla tavalla. Meitä ”fundamentalisteja” on siis maailman kirkoissa ja seurakunnissa ylivoimainen enemmistö. 

 

Meitä luterilaisia on koko kristikunnassa alle neljän prosentin verran. Jos oletamme, että liberaaliteologian vallankumoukselliset linjaukset ovat saaneet jalansijaa myös joissain muissa kirkoissa, niin uudistajia, ”kirkon kevään lapsia” ja Tulkaa kaikki liikkeen kaltaisten aatteiden kannattajia löytynee kristikunnasta kaikenkaikkiaan todella vähän. Suomen evankeli-luterilaista kirkkoa ollaan siis viemässä kummajaiseksi kristikunnan marginaaliin.

 

Toinen viime aikojen ahkerassa käytössä ollut leimakirves on fomofobia. Sen taudin kantajaksi en suostu tunnustautumaan. Sana fobia kun tarkoittaa lääketieteellisesti arvioitavissa olevaa pelkotilaa eli todennettavaa sairautta. En pelkää homoja. Tunnen monia hienoja ihmisiä, joilla on tällainen ominaisuus. Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia keskustella, tehdä yhteistyötä ja jopa rukoilla heidän kanssaan. Niin aion tehdä vastaisuudessakin. Haluni pitäytyä Jumalan luomisjärjestykseen ja Raamatun sanaan perustuvaan miehen ja naisen avioliittoon, ei siis johdu siitä, että olisin alkanut pelätä homoja, joiden joukossa on myös monia ystäviäni.

 

Sitä vastoin pelkään Jumalan sanan turhentamista ja selkeiden käskyjen tietoista rikkomista. Pelkään sitä niin paljon, että en uskalla lähteä pienen mutta äänekkään vähemmistön matkassa selittämään pois sitä, mikä on Pyhän Hengen inspiroimana kirjoitettu Raamatun kansien väliin. Ennemmin lähden pois koko kirkosta kuin suostun osallistumaan siihen myyräntyöhön, jossa sukupuolietiikka on vain yhtenä välineenä. Perimmäisenä asiana tässä kaikessa on käärmeen paratiisissa ihmiselle tekemä kysymys: ”Onko Jumala todella sanonut?”

 

Maailman kaikki vaikeudet niin yhteiskunnan kuin yksilönkin tasolla ovat seurasta väärästä vastauksesta tuohon ovelaan kysymykseen.

 

PS. Huomasitko, että Pietilän kolumnin lopussa on kehotus jatka keskustelua aiheesta osoitteessa .

Jatketaan keskustelua aiheesta tässä sekä myös kolumnin julkaisseen lehden palstoilla!Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

1.12.2010 klo 12:01:59
Priskilla kirjoittaa

Siviilimaailmassa parisuhteen rekisteröintiseremonia voi jo muistuttaakin vihkimistä ainakin Kotimaa24.fi uutisen mukaan:
"Parisuhteen rekisteröimistä varten ei ole laissa säädettyä kaavaa. Hyvinkään maistraatissa toimitus ei poikkea paljoa vihkimisestä. Toisin kuin vihkimisessä, parisuhteen rekisteröintitilaisuudessa allekirjoitetaan asiakirja.
- Mitä muuta pitkään yhdessä ollut, toisiinsa sitoutunut pari toivoo? Heillä on usein vieraita ja on juhlavaa, että toimituksessa on kysymykset, sormukset ja heidät julistetaan puolisoiksi. Ei meillä ole vihkimisen ja rekisteröinnin toteutuksessa juurikaan eroa, sanoo henkikirjoittaja Malme."
Voihan olla, että myös kirkolliset seremoniat ovat vastaavanlaisia?23.11.2010 klo 14:37:04
Priskilla kirjoittaa

Minäkin olen seurannut kehtystä surullisena. Erittäin surullinen olen myös siitä, että useat hengelliset lehdetkin myötäjulistavat tätä uutta totuutta Jumalan sanana. On myös blogeja, joihin voi kommentoida ja muita keskustelupalstoja ja monissa niissä on menossa suurhyökkäys perinteisellä (en suostu sanomaan fundamentalistisella) kannalla olevia kohtaan. Heitä mustamaalataan mitä härskimmin tavoin. Yksi henkilö, joka on saanut "lunta tupaa" upoksiin asti, on Päivi Räsänen. Häntä syytetään tuon surullisen kuuluisan "homoillan" jälkeen mitä mahdottomimmista ajatuksista ja puheista. Viimeisin villitys oli syytös, että Räsänen on keksinyt uuden rotuopin (heti huomaa mihin vihjataan). Tuo TV-keskustelu ei ole antanut syytä tämmöiseen takaa-ajoon vaan syyt löytyvät sieltä pimeyden valtakunnan lähettiläiden työkirjoista, joita nuo henkivallat tahtovat opettaa erittäin mielellään jokaiselle, joka vain suostuu kuulemaan.
Kukaan toinen keskustelussa mukana ollut ei ole joutunut liberaalien lihamyllyyn samalla tavalla kuin Räsänen. Mutta syynä onkin puoluepolitiikka. Heti ohjelman jälkeen Räsästä syytettiin kristinuskon ja politiikan sekottamisesta. Mutta ei aikaakaan kun lehdissä komeilee otsikoita "kirkko vihertyy" ja lausjana kukapas muu kuin ko. puolueen johtohenkilö. Samoin ovat pääministeri, kulttuuriministeri, ulkoministeri jne. lausuneet painavan myönteisen sanansa kehitteillä olevaan sukupuolineutraalin parisuhteen siunaamisasiaan. Mutta se ei kai sitten olekaan puoluepolitiikkaa näin eduskuntavaalien alla.

Luin Reijon esille ottaman Pietilän artikkelin useammasta lehdestä ja myös siihen liittyvää kommentointia eri lähteistä. No, artikkelin väitettiin olevan huhupuhetta, valhetta, ilman lähdeluetteloa jne.
Jolla on silmät nähdä, hän näkee. Kellä on korvat kuulla, hän kuulee, mitä Pyhä Henki seurakunnille sanoo. Kivetkin voivat huutaa lopunaikoina.20.11.2010 klo 15:01:04
"Fundamentalisti" kirjoittaa

Surullista, niin surullista seurata kirkon luopumusta. Vaikeaa, niin vaikeaa olla kirkon jäsen, saatikka työntekijä tänä päivänä. Ajan merkit ovat selvät; pysykäämme vahvasti Kristuksessa ja rohkaiskaamme uskovia veljiämme ja sisariamme pysymään Totuudessa!
Kiitos Reijolle hyvistä kotisivuista ja rohkeudesta pitää evankeliumia esillä!18.11.2010 klo 16:30:13
Susanna kirjoittaa

Kiitos Reijo - Jumala todella armahtakoon kansaamme kun se vielä mahdollista on ja tulkoon Hänen valtakuntansa yhä radikaalimmin koroitetuksi ja Pyhitetyksi - se on tarpeen tässä vääristyneessä maailmassa.
Jeesus meidän kanssamme - Siunauksin!!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin