Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Ketä ehdottaisit viimeisen TV7 Kirja-ohjelmani vieraaksi?

Kenet suomalaisen kristillisen kirjailijan haluaisit nähdä kuvaruudussa? TV7 Kirja ohjelman loppukevään jaksoja kuvataan tiistaina 22.3.2011 koko päivän. Ne tulevat olemaan myös viimeisert Kirja -ohjelmani. Kolme vierasta olen jo kutsunut studioon. Yhtä puuttuu. Ketä sinä ehdottaisit ohjelmaani?

 

Kerroin pari viikkoa sitten Mirja ja Martti Ojarekselle, että lopetan Kirja ohjelman tuottamisen ja toimittamisen. Kirjojen lukeminen ja ohjelman toteuttaminen ovat syksystä 2006 lähtien yhdessä monien muiden harrastusteni kanssa täyttäneet lähes kaiken mahdollisen aikani. Vaikka kristilliset kirjat ja kirjailijat ovat minulle edelleen tärkeitä ja rakkaita, niin nyt on tullut aika arvioida ajankäyttö uudelleen laittaa asioita toiseen järjestykseen

 

Työpöytäni päällä on jo pari vuotta ollut silloin kuusivuotiaan Emilian haparoivin kirjaimin kirjoittama vetoomus yhteisten hetkien puolesta: ”SINÄHÄN OLET ELÄKKEELLÄ, PAPPANI”. Aion vihdoin ottaa tuon viestin vakavasti ja raivata enemmän aikaa vaimolleni Kaijalle sekä kaikille niille kahdeksalle upealle lapsenlapselle, joilla Jumala on meitä siunannut.  Samalla aikaa vapautuu aiempaa paremmin myös monille niille hengellisille hankkeille, joihin tunnen Jumalan minua sekä johdatelleen että varustaneen.

 

Kun Martti Ojares kesällä 2006 ehdotti viikoittaisen ohjelman aloittamista, en tiennyt, millaisiin talkoisiin tulin lupautuneeksi. Vuosien varrella ohjelmassa on käsitelty yli 450 kirjaa. Vierainani on ollut yli sata kristillisten kirjojen kirjoittajaa. Työ on ollut antoisaa ja mieluista. Olen halunnut olla ohjelmallani viemässä tietoa hyvistä kristillisistä kirjoista ja Jeesuksesta mahdollisimman moniin koteihin. 

 

Tiistaina 22.3. kuvataan sarjan viimeiset jaksot. Viimeisen osan tuotantonumero ja samalla järjestysnumero on 122. Vieraiksi nnoihin jaksoihin olen kutsunut jo kolme kristillisten kirjojen kirjoittajaa. He ovat Jouko Jääskeläinen, Petri Ylenius ja Ville Auvinen. Villellä on kunnia olla sarjan viimeisenä eli 11.6. lähetettävän ohjelman vieraana mukanaan piakkoin ilmestyvä kirjansa Jeesus. Juuri tuon kirjan osuminen viimeiseksi, ei ole sattuman satoa. Halusin päättää ohjelmasarjan kaiken alkajaan ja täyttäjään Jeesukseen Kristukseen.

 

Edellä mainitun kuvauspäivän vieraista siis puuttuu yhä yksi.

 

Ketä sinä ehdottaisit? Kyseisen henkilön tulee olla suomalainen ja häneltä on pitänyt ilmestyä joko tämän tai viime vuoden aikana kristillinen kirja. Sen, miten minä määrittelen kristillisen kirjan sekä ohjelmassa aiemmin vierailleet kirjailijat, voit katsoa takaa.

 

Syksystä 2006 lähtien ohjelmassa käsitellyt kirjat (lukuun ottamatta niitä joiden ohjelmat odottavat vielä nauhoitettuina lähettämistä) löydät kautta. Kirja ohjelman kylkiäisenä syntynyt Kristillisten kirjojen valintaopas lienee ainoa kristillisten kirjojen tietokanta, jossa on useammalta vuodelta näkyvissä kirkkokuntaan tai seurakuntaan katsomatta valtaosa kaikkien kristillisten kustantajien tuotannosta.

 

Hieman samanlainen oheistuote on ollut Sana-lehdessä jo muutaman vuoden ajan julkaistu Reijon kirjahylly, johon olen laatinut tiivistelmiä ohjelmassa käsitellyistä kirjoista.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

20.2.2011 klo 12:12:39
Admin kirjoittaa

Kiitos, Tuula rohkaisevasta kommentistasi ja hyvästä ehdotuksestasi! Hanna Ranssi-Matikainen oli vieraanani Kirja ohjelmassa 4.4.2010 ja kuten sanoit, hänen toimittamansa kirja Paremman avioliiton rakkauspankki (Helsingin NMKY ja Päivä) on erinomaisen hyvä ja tärkeä teos, jota on helppo suositella. Arvioni kirjasta löytyvät näiltä sivuilta valikosta KIRJOJEN VALINTAOPA.
Terveisin, Reijo19.2.2011 klo 19:10:21
Tuula Uhtakari kirjoittaa

Voi miten hyvältä tuntuikaan lukea perustelusi "jäädä eläkkeelle"!:)
"Lasten suusta kuulee totuuden.."PERHE-ARVOT KUNNIAAN..hyvä valinta..

Edellisestä aasinsilta kirjaan,joka erittäin hyvä meille ja nyt tarkoitan "meillä" meitä muita tv-ruudun takana:)
Paremman avioliiton rakkauspankki(Hanna Ranssi-Matikainen)
Ei uusi kirja,mutta toivoisi tulevan tutuksi kirjana,jota voisi antaa myös esim.kihlajaislahjana.
Mummina ilahduin kirjasta,sitä on hyvä lukea,iästä,tai siviilisäädystä huolimatta ;)Kouluihinkin sopisi osin oppikirjaksi elämäntaitotunneille..
Lapsihan oli Jeesuksen esimerkki meille,jonka kaltaiseksi tulla..Äidin ja isän suhde on lapsen koti,sanotaan..siksi kaikki tuki olisi annettava lapsiperheille.Kirja olisi erityisen tärkeä siinä apuna.

Kirja-esittelyille toivoisin kyllä jatkoa jollain tavalla,edes muiden ohjelmien lomassa,jonkin verran onkin.Itse olen monta kirjaa juuri ohjelmiesi avulla "löytänyt".
SUURI KIITOS näistä vuosien ohjelmista..myös perheellesi!:)

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin