Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kenen puolella Jumala on?

Yhdysvaltojen sisällissodan aikana Abraham Lincolnin kerrotaan tavanneen rukousaamiaisella joukon pastoreita. Lincoln ei ollut erityisen ahkera kirkossakävijä. Silti hän oli syvästi, joskin hieman omalla tavallaan, uskova ihminen.

 

Rukousaiheista keskusteltaessa eräs pastoreista oli ehdottanut: ”Herra presidentti, rukoilkaamme, että Jumala on tässä sodassa meidän puolellamme.”

 

”Ei, hyvät herrat. Rukoilkaamme, että me olemme Jumalan puolella!” Lincoln oli tarinan mukaan vastannut pastorin ehdotukseen.

 

Vastauksellaan Lincoln nosti esille rukoukseen liittyvän tärkeän asian. Hän muistutti, että rukous ei ole väline, jolla me taivuttelemme Jumalan toimimaan oman tahtomme mukaan. Rukouksessa meidän tulee ennen kaikkea etsiä viisautta ja nöyryyttä toimia kaikessa Jumalan tahtomalla tavalla.

 

Isä meidän -rukouksessa me pyydämme jokapäiväistä leipää, syntiemme anteeksiantamista, kiusausten välttämistä ja pahasta eroon pääsemistä. Lapsella on oikeus pyytää Isältään kaikkea sitä, mitä elämässään ja elämiseensä tarvitsee.

 

Ensimmäiseksi tässä Jeesuksen meille opettamassa rukouksessa kuitenkin pyydetään Jumalan pyhyys muistaen Hänen tahtonsa tapahtumista ja valtakuntansa laskeutumista meidän keskellemme.

 

Isä meidän, joka olet taivaissa.

Pyhitetty olkoon sinun nimesi.

Tulkoon sinun valtakuntasi.

Tapahtukoon sinun tahtosi,

myös maan päällä niin kuin taivaassa.

Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.

Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,

niin kuin mekin anteeksi annamme niille,

jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

Äläkä saata meitä kiusaukseen,

vaan päästä meidät pahasta.

Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

 

(Matt.6:9-13; Luuk.11:2-4)Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

24.12.2019 klo 23:37:51
Taisto kirjoittaa

Tuo on realismia.Suomi on nyt Jumalan vihan alla.
Lohduttavaa on,että Herra ei pidä vihaa iäti,niin Hän ainakin itse sanoi.Silloin helvettikään ei olisi ikuinen,vaan ihmiset todella tuomitaan tekojensa mukaan,kuteen raamatun sanassa kirjoitetaan.Olen myös menettänyt lähes kaiken toivoni.Minua ei lohduta se viestintä,että nostakaa päänne,sillä vapautuksenne on lähellä.On täysin kirjoitusten vastaista väittää,etteikö myös kristityt joutuisi vainotuiksi,ja monet kuolemaansa asti,niin luen raamatusta,ja sitä sanaa en epäile.Odottakaahan kunnes sharia laki on tullut suomeen,silloin ette myötäile ettekä hyysää tänne muuttavia muslimeja.
Älkää väittäkö,etteivätkö ihailemanne pakolaiset olisi suurimman osan vainon takana.Kun muslimien määrä maassamme kasvaa,sitä enemmän he saavat valtaa,politiikkojemme myötävaikutuksella,kaikella avulla hyvinvointimme,ja veronmaksajiemme kustannuksella.Moni on muuttanut,ja harkitsee muuttoa toiseen maahan,paetakseen tätä kaikkea.Jokaisen ei ole mahdollista paeta jo taloudellisista,ja muistakin syistä.Hyvä neuvo jota alkuseurakun noudatti,he myivät omaisuutensa,ja pakenivat,kuitenkin pitäen toisistaan huolta.23.12.2019 klo 02:59:10
Eero Luoma kirjoittaa

Näyttää siltä,että Jumala on rikkaiden puolella.Rikkaat saavat enemmän kuin tarvitsevat maallista mammonaa,ja harva heistä jakaa sitä puutteenalaisille.
Päinvastoin he sortavat köyhiä,vihaten ja halveksien,sekä teettäen orjapalkoilla työt joita eivät itse tahtoisi tehdä.
Jumala kuitenkin siunaa heitä lisäten vaurautta kuin jobille,ja samalla lisäten jo ennestään köyhien ihmisparkojen taakkoja.Myös saatanalliset politiikot ovat Jumalan nostattamia,joille Hän jakaakin erityisesti valtaa ja lahjuksilla saatuja rikkauksia yllinkyllin.
Jumala tuomitsee koko kansakunnan muutamien saatanallisten johtajiemme tekojen takia.
Voimme heittää kaiken toivomme romukoppaan,sillä se on turhaksi tullut.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin