Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Käytössäsi on maailmaa muuttava voima

Kirjastossa tehtiin tutkimus. Henkilökunnan kanssa sovittiin, että he eivät sano palvelutilanteessa mitään, eivät katso asiakkaita kohti – hoitavat vain lainaustapahtuman kirjaamisen. Kirjaston ulkopuolella järjestettiin kysely palvelun tasosta ja vastauksiksi saatiin pääosin valituksia. Sali oli epäviihtyisä, pimeä ja epäsiisti ja kirjat aina loppu.

 

Jonkin ajan kuluttua koe uusittiin. Nyt kaikki työntekijät tervehtivät jokaista asiakasta, katsoivat silmiin, sanoivat hymyillen "kiitos", "ole hyvä" ja ”voinko olla avuksi?”

 

Jälleen udeltiin lainaajilta mitä mieltä nämä ovat palvelusta ja kas kummaa, kaikki oli muuttunut. Kirjasto oli valoisa, siisti, viihtyisä ja tottahan he ymmärsivät, että suosituimpien kirjojen saamiseksi täytyy olla hieman onneakin.

 

Mitä mahtaisi tapahtua seurakunnassa, jossa kaikki alkaisivat äkkiä hymyillä toisilleen, tervehtisivät tavatessaan iloisesti ja olisivat aidosti kiinnostuneita toinen toisistaan?

 

---

 

Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. (Joh.13:34)

 

Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne. (Room.12:10)

 

Ja lopuksi: olkaa kaikki yksimielisiä, jakakaa toistenne ilot ja surut, rakastakaa toisianne ja olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. (1.Piet.3:8)

--- 

 

Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä matkaeväitä?

Uusia eväitä tarjoan tiistaisin ja perjantaisin.

Koko voileipäpöydän löydät täältä: 
Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin