Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Karttoja kaikille mielensä pahoittajille

Palestiinan hallinto on Abbasin johdolla julkaissut jo vuosien ajan karttoja, joista puuttuu Israel. Mutta, että myös joku EU:n maa ryhtyy samaan, tuntuu käsittämättömältä.

"Eri painosten tarkoituksena on ottaa huomioon paikalliset mieltymykset", selitti karttoihin erikoistunut HarperCollinsin tytäryhtiö jätettyään Israelin pois Lähi-idän kouluihin myymistään kartoista. Tarkoittaako tämä sitä, että kansainvälisesti arvostetulta kustantajalta voi nyt tilata karttoja suomalaisten, saamelaisten, puolalaisten ja kaikkien muiden entisiä tai tulevia alueitaan kaipaavien tarpeisiin?

 

Karttoihin erikoistunut suurkustantajan tytäryhtiö Collins Bartholomew perusteli ratkaisujaan myös sanoen, että Israelin merkitseminen karttaan olisi ollut heidän asiakkailleen mahdotonta hyväksyä.

 

- Haluaisimme, että kaikki kartastot kuvastaisivat virallista YK:n kantaa maiden rajoista ja poliittisista ominaisuuksista, sanoo puolestaan kansainvälisen kristittyjen ja juutalaisten neuvoston johtaja Jane Clements Iltalehden asiasta julkaisemassa uutisessa.

 

- Tämä julkaisu vahvistaa Israelin luulon, että sitä kohtaan ollaan vihamielisiä osassa Arabimaailmaa. Tämä ei auta rakentamaan luottamuksen ilmapiiriä ja rauhanomaista yhteistyötä, sanoo samassa uutisessa Declan Lang, Englannin piispainkokouksen kansainvälisten asioiden osaston puheenjohtaja. Hänen mukaansa kartat ovat tehokas väline toisen valtion vähättelyyn ja voi johtaa sekaannuksiin.

 

Palestiinalaisten maan tapa

Karttojen vääristely on jo pitkään ollut palestiinalaisten maan tapa. Heidän painamistaan kartoista Israelia saa turhaan hakea. Kokonaan toinen asia on se, että Euroopan unioniin kuuluvan maan kustannusliike ryhtyy julkaisemaan totuuden vastaisia ja vihasta nousevia karttoja vain saadakseen kaupat syntymään. Hävetkää englantilaiset!

 

Kun on nyt avattu, niin mitähän sieltä tulee seuraavaksi?

 

Karttoja saamelaisille…

Pyrkiessään palvelemaan asiakkaittensa erilaisia mieltymyksiä HarperCollins painattanee lähi aikoina Skandinavian maiden kouluihin karttoja, joissa Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoiset osat on merkitty saamelaisalueeksi, joilla ei tiedetä mitään valtioista nimeltä Ruotsi, Norja tai Suomi.

Joissain historiankirjoissa saamelaisten alueen uskotaan alun perin ylettyneen Suomessa ainakin Tampereen tasolle saakka.

 

…ruotsalaisille

Svea Mamman koululaisille tarvitaan pikaisesti karttoja, joissa vanha kunnon Ruotsi-Suomi on edelleen kunniassa eli Suomen nimeä ei mainita, kun se vain ärsyttäisi Kaarle XII jälkeläisiä.

 

Tällainen oli Ukrainan ja Krimin kartta 1890-luvulla Venäjän keisarikunnan aikana, jolloin myös Suomi oli vain saman valtakunnan syrjäinen ja alistettu kolkka.… venäläisille

lienee jo kirjapainovaiheessa uusi maailman ja Euroopan kartta, jossa suuri ja mahtava Neuvostoliitto on palannut Pietari Suuren ajan rajoin. Ja paikoin sitäkin laajempana, kun isovenäläisille tulee muuten paha mieli. Varsinkin jos kartoissa on muita nimiä häiritsemässä.

 

… suomalaisille

Karjalaisten ja varmasti myös muiden suomalaisten joukosta löytynee runsaasti kannatusta kartoille, joissa kaunis Karjala Viipureineen ja Käsisalmineen on piirretty varmoin kynänvedoin osaksi Suomea.

 

… muslimeille

Islamin käsityksen mukaan kaikki ne maat, jotka ovat joskus olleet islamin hallitsemia, kuuluvat ihan aikuisten oikeasti heille. Täydellistä maailman herruutta odotellessaan heidän koululaisensa voivat opiskella HarperColinsin karttoja, joissa kalifaattiin kuuluvat mm. alueet Wienin porteille saakka sekä koko eteläinen Espanja.

 

… ja myös kaikille muille mielensä pahoittajille

HarperCollinsin erikoinen ja YK:n näkemyksen vastainen julkaisutoiminta avaa aivan uudet mahdollisuudet myös monille muille. Esimerkiksi Puolassa, Ukrainassa, Georgiassa, Japanissa, Kiinassa, Pakistanissa, Intiassa ja monissa Afrikan maissa avautuvat karttojen painajille mahtavat markkinat. 

 

Ja ellei toinen osapuoli omaa tyhmyyttään ymmärrä hyväksyä uusia karttoja, niin sitten vaan raketteja ammuskelemaan, tunneleita kaivamaan, pommivöitä rakentelemaan sekä naisia ja lapsia ihmiskilpinä käyttämään.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin