Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jumala panee paremmaksi

Uskotko, että ”Torstai on toivoa täynnä”? Näin nimittäin väittää John Steinbeckin mainio romaani, joka ilmestyi tuolla nimellä vuonna 1954 Tammen Keltaisissa pokkareissa.

 

John Steinbeck lupaa lukijoilleen toivon täyteisen torstain. Jumala panee paremmaksi. Hän ei rajoita toivoa johonkin tiettyyn päivään, viikkoon, vuodenaikaan tai elämänvaiheeseen. Hän tarjoaa sinulle toivoa jokaiselle elämäsi päivälle!

 

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jeremia 29:11)

 

Jumalan tarjous on huikean arvokas. Toivo ei nimittäin ole mikään pikku juttu. Se on elämän ja kuoleman kysymys. Sietämättömän karuissa ja julmissa olosuhteissa ensimmäiseksi menehtyvät ne, jotka ovat luopuneet toivosta. Näin on aina käynyt mm. keskitysleireillä ja Siperiaan pakkotyöhön vietyjen sotavankien keskuudessa.

 

Jos riistät ihmiseltä toivon, viet häneltä koko elämän. Siksi mitään tilannetta tai henkilöä ei pitäisi sanoa toivottomaksi tapaukseksi.

 

Jätetään, ystävät, toivon ovi vähintään reilusti raolleen, eikä läimäistä sitä omalta enempää kuin toistenkaan kohdalta kiinni, ja samalla suoraan päin toivoa tarjoavan Jumalan kasvoja.

 

Tartu Jumalan tarjoukseen. Anna hänen täyttää toivolla niin torstaisi kuin kaikki muutkin päiväsi, ystävä!

  Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin