Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jokaisessa meissä asuu sopuli

Jokainen meistä tietää, mitä on ympäristön paine. Se saa meidät tekemään asioita, joita me emme oikeastaan haluaisi tehdä. Kyse voi olla jostain, minkä tiedämme vaaralliseksi tai kielletyksi. Me tiedämme, ettei niin pitäisi tehdä. Sydämemme sanoo, että olisi viisaampaa kieltäytyä. Kuitenkin me menemme mukaan, kun kaikki muutkin näyttävät tekevän niin.

 

 

Ympäristön paine ja äänekkään vähemmistön painostus muuttavat vähitellen useimpien käsityksiä hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä. Niinpä monet asiat, joita vielä muutama vuosikymmen sitten pidettiin väärinä, tuomittavina ja pahoina, tuntuvat tänään olevan vain normaalia jokapäiväistä käyttäytymistä.

 

Kun sopulien vaelluksella ensimmäiset hyppäävät jyrkänteeltä mereen, muut seuraavat perässä kyselemättä ja asiaa itse pohtimatta. Yleisen mielipiteen paine on kova. Sitä on vaikea vastustaa. Suotta ei Raamattu varoita meitä mukautumasta tämän maailman menoon:

 

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä. (Room.12:2)

 

Kun me perustelemme arvojamme ja periaatteitamme Raamatulla, moni hymähtää tai hämmästelee vanhanaikaisuuttamme:

 

- Kuinka kukaan voi yhä uskoa vuosituhansia sitten kirjoitettuihin teksteihin ja yrittää elää niiden mukaan? he ihmettelevät.

 

- Mistä lähtien totuudella, oikealla ja hyvällä elämällä on ollut viimeinen voimassaolon päivä? sinä voit vastata kysyjälle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin