Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Israel ja viharikoksen erilaiset tulkinnat

 

Palestiinalainen terroristi murhasi erityisen raa'asti Itamarissa nukkumassa olleen viisihenkisen Fogelin juutalaisperheen, jonka nuorin jäsen oli alle yksivuotias vauva. Hamasin ja palestiinalaisviranomaisten järjestelmällinen vihakiihotus kantaa karmeaa satoa.

 

Viharikoksista puhutaan Euroopassa ja myös meillä paljon. Kun rikoksen kohteena on kansalliseen, etniseen, uskonnolliseen tai seksuaaliseen ryhmään kuuluva henkilö, kyseessä on viharikos. Useissa maissa tällainen motiivi koventaa jo nyt rikoksesta tuomittavaa rangaistusta. Myös kiihottaminen kansanryhmää vastaan on tuomittavaa, ainakin periaatteessa, sillä viharikoksia katsotaan palestiinalaisten kohdalla käytännössä läpi sormien.

 

Palestiinalaisia suurilla rahasummilla avustavan Euroopan unionin olisi korkea aika herätä tuomitsemaan palestiinalaisviranomaisten harjoittama terroriin kiihottaminen ja kuolemankulttuuri, joka tunkeutuu palestiinalaisyhteisöön heidän mediansa, koulutuksensa ja populaarikulttuurinsa kautta. Kun tieto Fogelin perheen raa'asta murhasta tuli julkisuuteen, juhli Hamas heidän kuolemaansa tarjoamalla lapsille makeisia Gazan kaduilla. Samaan aikaan palestiinalaisviranomaiset nimesivät jälleen uuden kadun erään tuomitun terroristin mukaan.

 

Terroristeille omistettuja katuja, kouluja ja leikkipuistoja

 

Palestiinalaislapset voivat nykyään kävellä kouluun katua pitkin, joka on nimetty terroristi Abu Jihadin mukaan. Hän suunnitteli linja-autokaappauksen, jossa kuoli 37 ihmistä. Lapset viettävät päivänsä koulussa, joka on nimetty Hamasin perustajan ja kansainvälisesti terroristiksi luokitellun Ahmad Jassinin mukaan, he pelaavat jalkapalloa iltapäivisin turnauksessa, joka kunnioittaa terroristi Abd Al-Basset Odehia, joka tappoi 31 ihmistä. Lapset voivat viettää lopun päivästään nuorisokeskuksessa, joka on nimetty Abu Ijadin mukaan, joka oli vastuussa 11 juutalaisen olympiaurheilijan murhasta Münchenissa.

 

Euroopan unioni on palestiinalaisviranomaisten päärahoittaja. Parhaillaan monet jäsenmaat yrittävät saada Hamasin pois EU:n terroristilistalta. Toimintaa rahoittaessaan Euroopan unioni osallistuu viharikokseen. Kuten maailmanpolitiikassa niin usein, pukki on jälleen kerran kaalimaan vartijana.

 

Viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet selvästi, ettei Hamas ole rauhankumppani vaan kuoleman ja tuhon asialla oleva terroristijärjestö. Israel on Lähi-idässä ja kuohuvan arabimaailman keskellä ainoa demokraattinen valtio. Viime aikoina sen asema on käynyt terroritekojen, Gazasta rajan yli juutalaisiin asutuskeskuksiin ammuttujen rakettien ja kansainvälisen painostuksen takia yhä tukalammaksi. Siksi nyt tarvitaan entistä enemmän rukousta Lähi-idän kansojen, alueen rauhan, Jumalan omaisuuskansan Israelin ja Jerusalemin rauhan puolesta.

 

Raamatulla on näihinkin asioihin selkeä kanta. Voit katsoa sen  puheeni referaatista ja siihen liittyvästä diasarjasta. Käytin dioja puhuessani 12.3.2011 Suomen Karmen-yhdistyksen tilaisuudessa Helsingissä Metodistikirkossa.  Otsikkona oli ”Israel ja seurakunta – Jumalan kaksi todistajaa”. TV7 raamatukoulussa aihetta käsitellään keskiviikkona 11.5.2011 lähetetävässä jaksossa.

 

Israelin kohdalla Jumala asettaa valittavaksemme siunauksen ja kirouksen. Hän jopa muistuttaa meitä siitä useampaankin kertaan: 1. Moos.12:3, 1.Moos.24:9 ja 1.Moos.27:29

 

 

DIA-SARJA Israel ja seurakunta - Jumalan kaksi todistajaa.pdfTEKSTI Israel ja seurakunta - Jumalan kaksi todistajaa.pdf

Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

28.3.2011 klo 22:39:16
Telle kirjoittaa

Euroopan unioni " nuoleskelee" palestiinalaisia, jotta saisivat itse olla rauhassa terroristeilta.On niin helppo syyttää ja mustamaalat Israelia, kun ei sieltä tule pommittajia Eurooppaan.Jos israeliainen olisi tehnyt tuollaisen teon olisi siitä varmasti saanut kuulla/lukea julkisesta mediasta ja teko olisi tuomittu. Nyt siitä ei näy tietoa julkisuudessa.Elämme lopun aikoja.26.3.2011 klo 07:38:01
Järkyttynyt kirjoittaa

Sähköpostini tuli viesti Jerusalemin pommiräjähdyksen uhrista. Välitän Mirja Ronningin viestin tähän muidenkin luettavaksi.
----
Rakkaat ystävät!
Maaliskuu 2011
Tammikuun puolivälissä uuteen Hirsitaloon Jad Hashmonassa saapui kahdeksan opiskelijaa eri puolilta maailmaa. He ovat Hirsitalon ensimmäiset opiskelijat ja asukkaat, talon, joka on rakennettu teidän, ystäviemme, avulla.
Yksi opikelijoista oli skotlantilainen Mary Gardner, Togossa 20 vuotta raamatunkäännöskonsulttina toiminut raamatunkääntäjä. Hänen sydämellään oli erityisesti Ife-kansa ja Raamatun kääntäminen tämän kansan käyttöön. Tämä tehtävä tuli valmiiksi viime kesänä, kun ifenkielinen Uusi testamentti valmistui. Nyt Mary oli opiskelemassa heprean kieltä voidakseen olla auttamassa Vanhan testamentin kääntämisessä ifen kielelle.
Koko opiskekijaryhmä on erittäin motivoitunut ja innostunut opiskelusta täällä. Opiskelijat ovat myös tulleet lyhyessä ajassa hyvin läheisiksi toisilleen, vaikka edustavat kahdeksaa eri maata ja kulttuuria.
Päivittäin opiskelijat kuljetetaan Raamattukodin autolla luennoille Skopus-vuorelle Heprealaiseen Yliopistoon. Keskiviikko 23.3.2011 oli vapaapäivä opetuksesta, joten opiskelijat viettivät sen kotosalla Jadissa. Mary oli kuitenkin etukäteen sopinut menevänsä tapaamaan ystäväänsä, joka oli tullut Irlannista ryhmän mukana Jerusalemiin. Hän lähti matkaan linja-autolla.
Sinä iltapäivänä kuulimme uutisista, että Jerusalemin keskuslinja-autoaseman luona oli tapahtunut pommi-isku. Tieto oli järkyttävä, sillä tällaista uutista emme olleet kuulleet seitsemään vuoteen. Olimme juuri esittelemässä Hirsitalon alakerran ns. kalliokappelin lattian viimeistelyä. Vapaaehtoisemme Rauno Välimäki ja työnjohtajamme Pauli Ruotsalainen asettelivat viimeisiä laattoja paikoilleen. Sähkömiehemme Mauri Tanskanen oli jo saanut sähkötyöt valmiiksi päivää aikaisemmin.
Iltaan mennessä Mary ei ollut tullut kotiin. Vähä kerrassaan aloimme huolestua, missä hän mahtoi olla. Lopulta puolenyön aikaan teimme hänestä katoamisilmoituksen poliisille. Samaan aikaan aloimme mielessämme yhdistellä uutisista kuulemaamme tietoa. Uutisissa oli kerrottu yhden kuolleen terrori-iskussa. Mieleemme nousi vähä kerrassaan epäilys, oliko kysymyksessä Mary.
Keskiviikon ja torstain välisenä yönä vahvistettiin virallisesti järkyttävä tieto siitä, että kuolonuhri oli meidän opiskelijamme Mary Gardner. Torstaiaamun kuluessa Halvor joutui kuitenkin vielä käymään tunnistamassa Maryn hänen kasvoistaan.
Maryn kuolema on ollut meille kaikille suuri menetys ja järkytys, joka on hiljentänyt meidät. Ilmapiiri Kodilla ei silti ole ollut synkkä. Me todella olemme taivaan kansalaisia, ja siksi me emme ole niin kuin ne, joilla ei ole toivoa.
Olemme olleet hämmästyneitä siitä, miten syvän vaikutuksen Maryn kuolema on tehnyt Yliopiston vastuuhenkilöihin, luennoitsijoihin ja jopa sanomalehden toimittajiin. Olen saanut tilaisuuden kertoa Israelin suurempien sanomalehtien toimittajille sekä yhdelle televisiokanavalle Raamattukodin työnäystä. ”Sehän on mahtava ajatus, idea!” sanoi yksi heistä.
Kurssin raamatunheprean luennoitsijamme oli hyvin vaikuttunut Maryn kutsumuksesta raamatunkäännöstyöhön. ”En ole koskaan kuullut niin voimakasta todistusta Kirjoitusten voimasta ja tärkeydestä”, hän sanoi.
Hiljaisen ja vaatimattoman oloinen Mary Gardner kertoi omasta kutsumuksestaan seuraavin sanoin: ”Miten voin olla jakamatta toisille sitä rikkautta ja voimaa, jonka Jumalan Sana on minulle antanut.”
Toivomme ja rukoilemme, että me kaikki voisimme luottaa siihen, että Jumalalla on tähänkin tapahtumaan kätkettynä oma siunauksensa.
Kiitos esirukouksistanne ja tuestanne!
Herran armon varassa,
Mirja Ronning
PS. Voit kuunnella Maryn puheita internetin välityksellä:
http://www.stsilas.org.uk/uploads/podcasts/20090510pm.mp3
http://www.stsilas.org.uk/uploads/podcasts/20090510am.mp3
21.3.2011 klo 07:10:55
Hämmästynyt kirjoittaa

Samanlaisia havaintoja olen tehnyt tiedotusvälineiden asenteista ja uutisten värittyneisyydestä. Israel totisesti on kompastuskivi kansoille ja niiden poliitikoille.
Jutun perässä olevat opetukset Israelin ja seurakunnan suhteesta olivat minulle uutta ja hyvin kiinnostavaa asiaa. Niistä pitäisi opettaa enemmän, niin kristityt ymmärtäisivät korvausteologian sisältämät harhat ja vaarat.16.3.2011 klo 08:50:36
Pasi kirjoittaa

Huomasin netissä uutisen Fogelin perheen murhaamisesta. Siellä oli jopa muutama kamala kuva tapahtumapaikalta.
Millaiset ihmiset puukottavat pienet lapset ja viiltävät alle vuoden ikäiseltä vauvalta kurkun auki? Ja sitten juhlivat päälle omien lastensa kanssa! Kuvottavaa!!!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin