Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Irtisanoin lehtitilaukseni

Onko Israel roistovaltio, tunnoton väkivallan käyttäjä vai demokraattinen ja sivistynyt valtio, joka käveli vihamielisten naapureiden järjestämään ansaan?
Tämän löydät koottuna paljon asiaa ja videoita, joiden perusteella voit ratkaista kantasi. Oma kantani on ollut alusta alkaen selvä ja se johti mm. pitkäaikaisen lehtitilauksen katkaisemiseen.

 

Netti ja Face Book ovat täynnä materiaalia Gazan saarrosta, yrityksistä sen murtamiseksi ja ennen kaikkea Israelin osuudesta tapahtumiin.

 

Mediassa käynnissä olevan keskustelun taso ei ole ollut kaksinen. Kannanotot ovat perustuneet enemmän ennakkoasenteisiin kuin tosiasioihin. Henkilöt, jotka eivät ole koskaan käyneet Israelissa, Länsirannalla tai Gazassa, ovat taustoja tuntematta tai niitä ainakaan kertomatta kirjoittaneet sydäntä särkeviä artikkeleita sorrosta, kurjuudesta ja ihmisoikeuksien polkemisesta.

 

Kurjuutta ja pelkoa on noilla alueilla varmasti aivan oikeasti, mutta tasapuolisuuden vuoksi olisi syytä kertoa myös sen syyt. Siviileitä ihmiskilpinä käyttävän, raketteja Israelin kaupunkeihin jo vuosia jatkuvasti ampuneen ja rautanyrkillä muita palestiinalaisia hallitsevan Hamasin osuus on näistä kannanotoista yleensä tyystin "unohtunut".

 

Kovin tarkoitushakuista asioiden tulkintaa on myös tilanteen vertaaminen Daavidiin ja Goljatiin. Ainakin silloin, kun Daavidilla yritetään kuvata palestiinalaisia ja Goljatilla Isrelin tehokasta armeijaa. Todellisuus on tässäkin jotain aivan muuta. Arabeilla on yli kaksikymmentä valtiota pääkaupunkeineen, öljykenttineen ja luonnonrikkauksineen. Israelin valtio on vain yksi prosentti (1%) niiden pinta-alasta.

 

Ottamatta mukaan koko muslimimaalilmaa ja tyytymällä vain vertailuun Israelin rajanaapureiden kanssa tulos on tällainen: Israelin väkiluku on 7,3 miljoonaa, josta juutalaisia 76,4%, muslimeja 16% ja kristittyjä 1,7%. Syyrian väkiluku on 22 miljoonaa (muslimeja 90%, kristittyjä 10%), Libanon 4,1 miljoonaa (muslimeja 59%, kristittyjä 39%), Jordania 6,4 miljoonaa (muslimeja 92%, kristittyjä 6%) ja Egypti 80,4 miljoonaa asukasta (muslimeja 90%, koptikristittyjä 9% ja muita kristittyjä 1%). Kuka siis on Daavid ja ketkä Goljatteja?

 

Yleisönosastojen ja netin keskustelupalstojen kohdalla tällaisen kevyin perustein ja kolmannen käden tietoihin pohjautuvan argumentoinnin vielä ymmärtää. Rivien välistä voi usein nimittäin lukea kirjoittajan henkilökohtaisia asenteita, pelkoja, turhautumista ja vihaa.

 

Surullisempaa on se, että myös niin sanottu laatumedia, suuret lehti- ja televisiotalot sortuvat samanlaiseen "tasapuolisuuteen".  Kun seuraa netissä olevien uutissivujen tekstejä, oppii nopeasti tunnistamaan tiettyjen toimittajien kädenjäljen. Sanavalinnat oheisviesteineen valikoituvat sen mukaan, kuka kulloinkin sattuu olemaan työvuorossa.

 

Suurimman pettymyksen koin henkilökohtaisesti, kun posti toi tuoreen Suomen Kuvalehden. Sen pääkirjoituksessa ja sisäsivujen teksteissä oltiin niin syvällä yksipuolisuuden ja sinisilmäisen maailmanparantamisen suossa, että peruutin välittömästi tilaukseni. Olin ollut kestotilaajana ties miten monien vuosien ajan, mutta enää en sitä halua olla.

 

Ratkaisulleni löytyvät henkilökohtaisen pettymykseni lisäksi myös raamatulliset perusteet:

 

"Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat" (Psalmi 1:1 vuoden 1933/38 käännöksen mukaan)

 

Kannattaa siis katsoa, keiden "neuvossa" tietonsa ja asenteensa omaksuu ja millaisessa seurassa oleilee...Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

9.6.2010 klo 09:10:58
Quo vadis? kirjoittaa

Eniten minua järkyttää se, että jotkut papitkin ottavat selvästi kantaa Israelia vastaan ja väittävät, että Raamattu ei enää Uudessa Testamentissa puhu Israelin valtiosta vaan nyt seurakunta on korvannut Israelin.
Olen huomannut, että sellaiset paimenet, jotka ajavat kiivaasti samaa sukupuolta olevien avioliittomahdollisuutta, ovat kannanotoissaan usein myös Israelvastaisia.8.6.2010 klo 20:58:27
Kirsti kirjoittaa

Oikea teko!
Kuka jaksaa tuota samaa kuorolausuntaa kuunnella. Miten ketkään, paitsi kristityt, eivät katso asiaa laajemmin vaan yhtyvät kuoroon - typerää!8.6.2010 klo 11:39:52
Kiikura kirjoittaa

Rohkeaa ja faktoihin sekä Jumalan Sanaan perustuva valinta, tuo, että peruuttaa ko. lehden tilauksen.

Moni eronnut kirkosta viime aikoina myös faktoihin ja Jumalan Sanaan vedoten, ja moni uskova sitä harkitsee.

Mutta tämä maailman Israelvastaisuus ja kirkon maallistuminenhan on luvattu tapahtuvan, kunhan vain osaisimme valvoa ja esittää kantamme rohkeasti, vainonkin uhalla..7.6.2010 klo 23:12:03
Arka uskova kirjoittaa

Nimimerkille "Ihmettelevä" ja kaikille epäröiville tulevat nämä Jeesuksen sanat:
"Joka tämän uskottoman ja syntisen sukupolven keskellä häpeää minua ja minun sanojani, sitä on Ihmisen Poika häpeävä, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa." Mark. 8:38
7.6.2010 klo 22:58:05
Ihmettelevä kirjoittaa

Miksi kristityt ovat niin hitaita ottamaan kantaa? Pelottaako leimautuminen "Israelia tukevaksi fundamentalistiksi" vai ujostuttaako omien ajatusten kertominen? Toivottavasti Israelin tukimarssille 10.6. klo 17.15 löytyy Helsingissä vaaaltavasti väkeä!!!7.6.2010 klo 22:51:47
Kohta alkaa sota kirjoittaa

Luin netistä, että Iran on lähettämässä Gazaan ns. avustuslaivoja, joiden mukana voi olla sotilaita matkaa suojaamassa. Kun sellainen saattue ja Israelin laivasto kohtaavat, alkaa sota, ehkä se Raamatun Googin sota. Ja kaikki vain siksi, että sinisilmäiset länsimaat ovat kannanotoillaan rohkaisseet muslimeja yhä kovempien otteiden käyttöön. Eli sitä saa, mitä tilaa.6.6.2010 klo 22:40:10
Tehdään kaikki samoin kirjoittaa

Hieno juttu tuo tilauksen keskeyttäminen. Kaikkien pitäisi tehdä samoin eli elää sen mukaan mitä asioista ajattelee. Jos mielipiteet eivät merkitse mitään käytännön tasolla, niin tuskin ne muutoinkaan paljoa merkitsevät.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin