Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Ihmeellinen turvaverkko

Kun Golden Gate siltaa rakennettiin San Franciscon lahden yli, rakennustyöt olivat pahasti aikataulusta myöhässä. Syynä olivat runsaat onnettomuudet. Työ oli erittäin vaarallista, ja monet työläisistä putosivat sillan rakenteilta varmaan kuolemaan.

 

Aikataulun pettäminen tuli rakennusyhtiölle tavattoman kalliiksi. Niinpä työnjohtajat yrittivät kaikin tavoin keksiä keinoja onnettomuuksien vähentämiseksi ja aikataulun saavuttamiseksi.

 

Viimein eräs työnjohtajista ehdotti suunnattoman turvaverkon ripustamista sillan alle. Se ottaisi vastaan mahdolliset putoajat, jolloin ihmishenkiä ei enää menetettäisi. Kun parempaakaan ei keksitty, ja töiden viivästyminen uhkasi vain pahentua, kallis ja suuritöinen verkko päätettiin hankkia.

 

Verkon valmistuttua huomattiin kaksi yllättävää asiaa. Kun rakennusmiesten ei tarvinnut enää pelätä putoamista, työt sujuivat aiempaa ripeämmin ja urakan aikataulua saatiin kiinni.  Toinen yllätys oli se, että siltatyömaalla tapahtui nyt putoamisia aiempaa paljon vähemmän. Tieto turvaverkosta ei kuitenkaan tehnyt rakentajista huolimattomampia. Päinvastoin. Se vapautti rakentajat kuolemanpelosta ja auttoi siten heitä keskittymään paremmin työhönsä ja liikkumiseensa.

 

------

Kaikki ihmiset ovat tehneet syntiä. Jokainen meistä on monin tavoin rikkonut Jumalaa ja lähimmäisiämme vastaa.

Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa jokaista syntistä ihmistä. Siksi hän antoi meille ainoan Poikansa turvaverkoksi, ettei yksikään, joka häneen uskoo, putoaisi iankaikkiseen pimeyteen ja kuolemaan.

---

Niitä, jotka turvaavat Herraan, ei kohtaa tuomio. Hän lunastaa heidät vapaiksi. (Psalmi 34:23)Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin