Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hyvin varustautuneita rauhanaktivisteja

Näiden rauhanaktivistien välineet eivät rajoittuneet kyltteihin ja banderolleihin.
“Uutinen Israelin ainakin yhdeksän ihmistä surmanneesta iskusta rauhanaktivistien laivasaattuetta vastaan on synnyttänyt vastalauseiden ja mielenosoitusten vyöryn…” Näin aloitti moni teidotusväline uutisensa. Rauhanaktivistien osuuteen tapahtumista pääsin tutustumaan videolta, joka löytyy osoitteessa  

 

ABC News on julkaissut erittäin dramaattisen ja paljon kertovan videon rauhanaktivistien ja israelilaisten sotilaiden kohtaamisesta. Video on näytetty useiden maiden, mm. Australian televisiouutisten yhteydessä, Meillä videota ei ole syystä tai toisesta taidettu näyttää millään kanavalla.

 

Videolla näkyy, miten rauhanaktivistit, joita epäilemättä oli joillain aluksista, osoittautuvat tällä suurimmalla aluksella S/S Mavi Marmariksella vähemmän rauhaa rakastaviksi. Joukko hyökkäsi veitset, rautaputket, puunuijat ja rikotut pullot aseinaan laivaan tulleiden israelilaisten sotilaiden kimppuun tavoitteenaan lynkata nämä. Myös tuliaseita oli käytössä.  Lukumäärältään alakynteen jääneet sotilaat puolustautuivat ensin värikuula-aseilla. Kun tilanne kävi ylivoiman takia hengenvaaralliseksi, he ottivat käyttöön pistoolit ja kovat luodit.

 

Koko yhteenotto, jossa moni menetti henkensä ja kummallakin puolella kärsittiin vakavia loukkaantumisia, on erittäin valitettava. Silti sitä pitäisi tarkastella edes jonkinlaisen tasapuolisuuden periaatteella nielemättä kaikkia tarkoitushakuisia väitteitä kansainvälisten lakien rikkomisesta, merirosvoudesta, verilöylystä ja rauhanaktivistien kimppuun tehdystä sotilaallisesta hyökkäyksestä.

 

Jokaisella valtiolla on oikeus purjehtia kansainvälisillä vesillä ja myös tarkistaa alukset, joiden on syytä epäillä yrittävän tuoda kyseisen valtion alueelle kiellettyjä materiaaleja tai ihmisiä. Erityisesti sodan tai siihen verrattavina aikoina tämä oikeus on ehdoton. Hamasin suorittamat jatkuvat raketti-iskut Gazasta israelilaisiin kohteisiin antavat tällaisiin tarkastuksiin erittäin riittävät perusteet. Vastaavia tarkistuksia ovat kansainvälisillä vesillä suorittaneet monet niistä maista, jotka nyt ovat isoon ääneen syyttämässä Israelia

 

Israelilaiset sotilaat saapuivat tarkastamaan aluksia. Asiasta oli tiedotettu etukäteen. Samalla oli kerrottu, että alukset ohjataan Ashdodin satamaan matkustajien ja lastin tarkastamista varten. Laillinen lasti oli luvattu toimittaa maitse Gazaan.

 

Nujakoinnin, joka muodostui taisteluksi elämästä ja kuolemasta, aloittivat ”rauhanaktivistit” eli muslimimilitantit, jotka olivat jo ennalta varustautuneet tällaiseen näyttävään, mediassa paljon julkisuutta saavaan ja lopputulokseltaan jo ennalta selvään yhteenottoon. Tärkeämpää kuin saada tavarat tai ihmiset Gazaan oli juuri laajan huomion ja mediajulkisuuden saavuttaminen. Tämä ei ole ihme, sillä Gazaan yrittäneen laivaston pääorganisaattori on radikaali turkkilainen järjestö IHH. Se perustettiin 1992  ja sillä on läheiset suhteet radikaaleihin ja jyrkästi Israelin ja lännen vastaisiin islamilaisiin ryhmiin kuten Hamas ja Muslimiveljeskunta.

 

Tiedotusvälineissä on ollut runsaasti saattueeseen kuuluneiden ja sitä tukeneiden selostuksia tapahtuneesta. Siksi on aiheellista kuulla myös edes yhtä paikalla ollutta israelilaista. Tässä on muutama lainaus yhteenotossa haavoittuneen sotilaan selostuksesta S/S Mavi Marmaris aluksen kannella käydystä taistelusta. Koko artikkeli löytyy osoitteesta .  

 

”Jokainen alukselle helikopterista laskeutunut sotilas sai heti kimppuunsa kolme tai neljä miestä. Heillä oli aseinaan metallitankoja, veitsiä ja lasipulloja. Eräässä vaiheessa meitä myös ammuttiin. Laskeuduin kannella viimeisten joukossa ja näin, miten miesjoukko oli ahdistanut sotilaat erilleen toisistaan. Jokaisen kimpussa oli kolme neljä miestä. Näin sotilaan makaamassa kannella ja kahden miehen hakkaavan häntä. Syöksyin repimään hyökkääjät pois sotilaan päältä, jolloin he kävivät minun kimppuuni. Siinä vaiheessa käteni murtui.”

 

”Tuossa vaiheessa minulla ei ollut asetta kädessäni, kuten ei ollut myöskään kellään muulla, sillä käytimme käsiämme köyttä pitkin alas kiipeämiseen. Minun värikuulapistoolini oli vyössä selkäni takana. Kun he hyökkäsivät kimppuuni, sain iskettyä hyökkääjät kanteen, otin pari askelta taakse ja tartuin värikuulapistoolini.  Miehet seurasivat perässä ja ammun värikuula-aseella heidän jalkoihinsa. Sitten heidän nuijansa rikkoi värikuulapistoolini. Siinä vaiheessa vahingoittunut käteni oli täysin toimimaton ja ainoaksi puolustusaseekseni jäi oikea pistooli, jollaisen olimme saaneet ottaa mukaamme ”viimeiseksi turvaksemme. Otin sen esille”.

 

”Läheisen käytävän ovelta meitä kohti ammuttiin useita kertoja. Näin kaksi ryhmäni jäsentä makaamassa kannella. Heitä tulitettiin käytävästä. Vastasimme tulitukseen, joka lakkasi. Hyökkääjiä oli kaikkiaan noin kolmekymmentä miestä. He olivat selvästi varustautuneet yhteenottoon tarkoituksenaan lynkata laivaan laskeutuvat.  Me olimme tuleet laivalle tarkoituksenamme ottaa se haltuun ja ohjata Ashdodin satamaan. Niinpä meillä ei ollut mukanamme tavanomaista aseistustamme vaan värikuulapistoolit, joilla piti tarvittaessa ampua jalkoihin ja oikeat pistoolit käytettävissä ainoastaan hengenvaarassa, jollaista ei pitänyt olla odotettavissa.”

 

On erittäin surullista ja valitettavaa, että tällaista tapahtuu. Murheellista on myös se, että asioista kerrotaan vain osatotuuksia tai suoranaisia vääristelyjä. Israel on samanlainen laillinen valtio kuin kaikki muutkin itsenäiset YK:n jäsenmaat. Sillä on samanlaiset vastuut ja myös yhtäläiset oikeudet suojella aluettaan ja kansalaisiaan kaikenlaisilta hyökkäyksiltä. Jopa rauhanaktivisteilta, jotka tulevat tieten tahtoen uhmaamaan sen suvereenisuuta.

 

Suomen puolustusvoimien sivuilla merivoimat kertoo varoitustulesta seuraavalla tavalla:

 

Varoitustulessa ammutaan yhdellä tykillä kaksi laukausta aluksen eteen, kuitenkin vähintään 500 metrin päähän aluksesta. Tornikanuunan kranaatti synnyttää räjähtäessään kovan pamauksen ja jopa sadan metrin korkuisen vesipatsaan, joita aluksen miehistö ei voi olla huomaamatta. Tarvittaessa ammuntaa jatketaan, kunnes alus poistuu Suomen alueelta.

 

Jos ja kun näitä rauhanaktivistien laivueita purjehtii jatkossakin kohti Israelin rannikkoa, nähtäväksi jää, milloin värikuulapistooleista siirrytään järeämpiin välineisiin. Selvää nimittäin on, ettei Israelilla ole varaa päästää ainuttakaan tarkastamatonta, uhittelevaa ja mahdollisesti aseita terroristeille kuljettavaa alusta rannikolle saakka.
Kommentit

4.6.2010 klo 07:14:02
Tyhmyyttä vai pahuutta kirjoittaa

Miten kummassa ihmiset voivat olla niin sokeita, etteivät näe tapahtumien taustalla olevaa taitavasti suunniteltua juonta, jonka tavoitteena on Israelin mustamaalaaminen ja tuhoaminen? Osa kai on vain tyhmiä, mutta kyllä tarkoitushakoista mustaa pahuutakin taitaa olla liikkeellä todella paljon.3.6.2010 klo 23:11:46
Lisää appelsiineja kirjoittaa

Tämä tarkoitushakuinen tiedotussota on saanut jo niin naurettavia yksipuolisia piirteitä, että tästä lähtien ostan kolminkertaisen määrän Israelin appelsiineja ja jätän kaikki Turkin ja arabimaiden tuotteet ostamatta!!!!1.6.2010 klo 22:22:19
Pekka Sartola kirjoittaa

Hei Reijo.
Asiallista ja selkeää tekstiä. Olen itse kirjoittamassa kolumnia samasta aiheesta, tarkastelen siinä myös tapauksen taustoja. On todella surullista miten koko maailma menee kuin pässi narussa näiden "rauhanaktivistien" asettamaan miinaan. Viikko sitten heidän tiedottajansa Greta Berlin kertoi medialle että tarkoitus ei ole suinkaan toimittaa Gazaan tarvikkeita, se on vain tekosyy murtaa saarto. Aluksessa oli mukana Turkin Al Qaidan solun sekä Hamasin jäseniä, siis aktiiviterroristeja.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin