Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hulluakin hullumpi maailmamme

Ihmiskunta on aina pitänyt itseään tämän maapallon kehittyneimpänä elämänmuotona. Onkohan noin? Kukin voi päättää oikean vastauksen lukemalla kaksi seuraavaa lainausta. Ovatko ne tosiaan samasta maailmasta, pohjimmiltaan aivan samanlaisten ihmisten elämää ja arkea? Jos vastaus on kyllä, me elämme vielä hullummassa maailmassa, kuin olen kuvitellutkaan.

 

Euroopan rahan ja pankkien keskus Frankfurt sekä Euroopan köyhimpiin kyliin kuuluva Chilindru Romaniassa”Tuli tuikkaa pärehessä, ei ole siinä perehessä leipäpalaakaan” Vanha Kreeta Haapasalon joululaulu nousi mieleen jostain muistin sopukoista. Nuo muistin sopukat on kaivanut esiin tämän päivän tunnelmat pakettien jakomatkalta. Useat köyhät kodit saivat tänään pakettinsa. Illan jo pimetessä, lähdimme viimeisen kodin pihasta. Tuossa pihassa teimme radio-ohjelmaa jakelumatkastamme. Kuvailin ohjelmassa näkymää edessäni ja en voinut liikutukselleni mitään. Kertoessani terveisiä suomalaisille paketintekijöille kyyneleet tulivat silmiini. Järkyttävässä jätetavarasta kyhätyssä mökkipahasessa asui useita lapsia ja muutama aikuinen. Silti lasten ilo ja innostus olivat ihmeellistä nähtävää.

Marko Huhtala Romanian matkalta kirjoittamansa blogin alussa

(Blogi löytyy )

 

Kanadalaisyritys kauppaa pullotettua ilmaa Kiinassa – "Ensimmäinen lasti loppuunmyyty"

Vitsistä alkunsa saanut yritys myy kanadalaista ilmaa 14 eurolla pullo.

Vitality Air -yrityksen toinen perustaja Moses Lam sanoo brittilehti Telegraphin haastattelussa, että ensimmäinen Kiinaan toimitettu 500 pullon lasti myi loppuun neljässä päivässä.

Lamin mukaan uusi 4 000 ilmapullon lasti on matkalla Kiinaan, mutta suuri osa pulloista on jo varattu. Lam kertoo, että yritys sai alkunsa vitsistä: hän ja toinen perustaja Troy Paquette myivät verkkohuutokauppa eBayssä kaksi ilmaa sisältävää muovipussia ja tajusivat, että niille on kysyntää. (Ylen uutinen asiasta: )

 

Me kaikki köyhimmästä rikkaimpaan ja koulutetuimmasta lukutaidottomimpaan elämme niin hullussa maailmassa, että ainoa ratkaisu ongelmiimme, on kätkettynä vanhaan alkukristilliseen huudahdukseen: ”Marana ta!”,  ”Tule Herra Jeesus!” Kukaan muu ei pysty tätä mielettömän järjetöntä sotkua selvittämään.

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin