Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hengelliset kirahvit

Tiedätkö mikä on ”hengellinen kirahvi”? Nimitys syntyi pari vuosikymmentä sitten, kun pääkaupunkiseudulle syntyi runsaasti pieniä seurakuntia. ”Hengellisillä kirahveilla” tarkoitettiin henkilöitä, jotka vaeltelivat levottomina eri seurakunnissa napsimassa tunnettujen puhujien puheiden mehevimmät latvukset. Sen jälkeen he jatkoivat matkaa asettumatta ja juurtumatta mihinkään seurakuntaan.

Oman hengellisesti juurettomien joukkonsa muodostavat ne hengelliset Don Quijotet, jotka somen taistelevat sokkeloissa tuulimyllyjä vastaan. Tällaisten lampaan vaatteisiin pukeutuneiden yksinäisten susien olisi hyvä pysähtyä pohtimaan afrikkalaista sananlaskua: ”Jos haluat liikkua nopeasti, kulje yksin. Jos haluat päästä perille, matkusta muiden mukana.” Jeesuksen luo on monenlaisia polkuja, mutta taivaaseen on vain yksi. Sitä taapertavat kaikki uskoaan eri tavoin eläneet Jeesuksen omat sulassa sovussa ja perille päästen.

Eräänlaisia ”hengellisiä kirahveja” ovat myös ne, jotka ovat nopeita siirtymään seurakunnasta toiseen. Milloin syynä on pastorin ärsyttävä tyyli, musiikin laatu tai muiden seurakuntalaisten tavat. Kun ensi hurma on mennyt ohi, lähdetään jälleen kerran etsimään sitä täydellisten seurakuntaa, jota ei tässä ajassa ole mahdollista löytää.

Luin juuri mielenkiintoisen kirjan, joka haluaa vapauttaa lukijansa nopeitten voittojen, äkillisten läpimurtojen ja suurenmoisten tähtihetkien harhasta. Jeff Manion toteaa kirjassaan, että kaikkien tähtihetkien takaa löytyy valtava määrä arkista, hiljaista ja usein myös tylsää - mutta kaikesta huolimatta hyvin uskollista ahertamista.

Esimerkkinä hän käyttää itseään ja vaimoaan. Jeff tuli 21-vuotiaana pastoriksi seurakuntaan, jonka jäsenmäärä oli muutamia kymmeniä. Omia tiloja ei ollut. Kokoonnuttiin ihmisten kodeissa. Nyt 30 vuotta myöhemmin Jeff ja vaimonsa Chris johtavat seurakuntaa, jolla on tärkeä vaikutus tuhansien ihmisten elämään. Jeffin, Chrisin ja seurakuntalaisten uskollinen, uuttera ja määrätietoinen työ on tuottanut tulosta.

Meidän aikamme rakastaa sankaritarinoita ja suurenmoisia suorituksia. Vain harvalla meistä on mahdollisuuksia päästä itse toteuttamaan sellaisia. Se ei haittaa. Me voimme jokainen tehdä omalla suurenmoisella tavallamme työtämme seurakunnissa, pienryhmissä, perheissä, harrastuksissa ja työpaikoilla. J. Karjalaisen laulun Sankarit kertosäe muotoilee asian hienosti:

Me ollaan sankareita kaikki
Kun oikein silmiin katsotaan
Me ollaan sankareita elämän
Ihan jokainen

Palaan Jeff Manionin kirjaan ”Unelmoi suuria - ajatus kerrallaan” lähipäivinä kirjablogissani. Silloin on tarjolla enemmän tietoa tästä erittäin rohkaisevasta ja tärkeitä elämänohjeita sisältävästä kirjasta.

Kirjablogiini, josta löydät kirjavalintojasi auttamaan noin 700 kristillisen kirjan arvostelut ja esittelyt, voit tutustua tämän linkin kautta goo.gl/2hcNgK

Hyviä hetkiä kristillisten kirjojen parissa! 
Lukeminen kannattaa aina!

  


Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin