Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

”Etsikää rakennus, jonka katolla on risti”

Kun kristityt valmistautuvat pakenemaan Pohjois-Koreasta Kiinaan, ystävät antavat heille ohjeen: ”Etsikää rakennus, jonka katolla on risti. Siellä teitä autetaan!” Moni pakolainen onkin löytänyt turvapaikan Koillis-Kiinan provinssien Liaoningi, Jilinin ja Heilongjiangin kristillisistä seurakunnista. Nyt tuota pakokanavaa on ryhdytty tukkimaan. Kiinan viranomaiset ovat karkottaneet satoja alueilla asuneita eteläkorealaisia pastoreita ja lähetystyöntekijöitä. 

 

Vielä kohtalokkaampaa on se, että viranomaiset ovat ryhtyneet vangitsemaan pakolaisia ja palauttamaan heitä takaisin Pohjois-Koreaan. Palautettuja odottaa siellä usein kuolemantuomio tai ainakin pitkä vankeustuomio olosuhteissa, jota voi sanoa pitkitetyksi kuolemantuomioksi.

 

Pohjoiskorealaisten auttaminen Kiinan puolella on kiellettyä ja kansalaisia kehotetaan palkkiota vastaan ilmiantamaan pohjoiskorealaisia. Kiinan viranomaiset eivät ole tarjonneet Pohjois-Korean pakolaisia auttaville kansainvälisille järjestöille mitään selkeää syytä karkotuksille, määräykselle ristien poistamisesta kirkkojen katoilta sekä seurakuntien sulkemisille.

 

Täällä lännessä suurimpia ongelmiamme näyttävät olevan sukupuolineutraalit vessankyltit ja liikennemerkit sekä lasten kutsuminen tytöiksi ja pojiksi. Tai voiko äitiyspakkausta kutsua äitiyspakkaukseksi, vai pitäisikö sille keksiä joku neutraalimpi nimi?

 

Vaikka me emme tämän kaiken kaaoksen keskellä muuta voisi, niin kantakaamme rohkeasti ja pystypäin ristejämme katoilla, seinillä, kaulassamme ja takkiemme rintapielissä. Muistetaan myös rukouksissamme sisariamme ja veljiämme, jotka maksavat uskostaan Jeesukseen kovan hinnan, usein jopa omalla verellään.

---------- 

 

"Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä.” (Joh.15:18-19)   Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin