Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Entä jos rukouksiin ei kuulu toivottuja vastauksia?

Nuorukainen kertoi murheitaan kakkua leipomassa olleelle mummilleen. Poika sanoi, että kaikki hänen suunnitelmansa tuntuivat menevän pieleen. Koulunkäynti väsytti, kotiolot ahdistivat ja seurustelu takkusi. Mikään ei sujunut, niin kuin hän oli toivonut, vaikka hän oli jopa rukoillut asioiden puolesta.

 

Aikansa pojan valitusta kuunneltuaan mummi kysyi, tahtoisiko tämä maistiaisia? Mumminsa leipomuksilla ennenkin herkutellut poika innostui ja vastasi haluavansa.

 

- Tässä, ota vähän ruokaöljyä, sanoi mummi.

 

- Yäk, vastasi poika inhon ilme kasvoillaan.

 

- Entä pari raakaa kananmunaa?

 

- Ällöttävää! tuhahti poika.

 

- Haluaisitko mieluummin jauhoja tai leivinjauhetta?

 

- Mikä sinua oikein vaivaa, mummi? poika kysyi ihmeissään.

 

- Niin, ne kaikki näyttävät pahoilta ja jopa vastenmielisiltä yksinään. Mutta kun ne pannaan oikealla tavalla yhteen, niistä tulee ihanan herkullinen kakku! 

 

- Samoin on elämässä. Monesti me ihmettelemme, miksi asiat ovat niin kuin ovat. Mikseivät hartaat toiveemme ja rukouksemme voi toteutua? Miksi meidän on kestettävä epäonnistumisia sekä pahoja ja vaikeita aikoja? mummi vastasi.

 

- Kuitenkin, kun kaikki nuo asiat loksahtavat paikoilleen, ne vaikuttavat aina parhain päin. Meidän on vain luotettava siihen, että Jumalalla on hyvä suunnitelma meitä jokaista varten. Kun hänen tahtonsa saa tapahtua, ikäviltäkin tuntuvista asioista voi syntyä jotain suurenmoista, mummi jatkoi.

 

----- 

 

Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. (Room.8:28)

 

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? (Matt.6:26-27)

 

Isä meidän, joka olet taivaissa! --- Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. (Matt.6:9-10)

 

 

-----

 

Ehkä sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluaisit jakaa näitä matkaeväitä?

Uusia eväitä tarjoan tiistaisin ja perjantaisin.

Koko voileipäpöydän löydät tämän linkin kautta: Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin