Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Älä luovu unelmistasi

Kaikki nauroivat, kun Orville ja Wilbur Wright halusivat rakentaa ilmaa raskaamman lentävän kapistuksen.  "Sellainen on mahdotonta!" sanoivat toimittajat, ystävät ja armeijan asiantuntijat. Jopa poikien oma isä piti ajatusta mielettömänä. ”Aivan hullu ja järjetön tapa haaskata raahaa. Jättäkää lentäminen linnuille”, hän sanoi nuorukaisille. ”Jos Jumala olisi tarkoittanut, että ihmiset lentävät, hän olisi antanut ihmisille siivet!”, monet sanoivat.

 

”Meillä on unelma, emmekä me aio luopua siitä”, pojat vastasivat pilkkaajilleen.  He jatkoivat ahertamista ja ajattelivat: ”Me pystymme siihen!” 

 

Sitkeän yrittämisen tuloksena oli lentolaite, jolla vuonna 1903 lennettiin maailmanhistorian ensimmäinen ilmaa raskaamman laitteen lento. Lentokone oli keksitty ja veljekset jäivät historiaan sen keksijöinä.

 

Jos ajattelemme ja toimimme samalla tavalla kuin aina ennenkin, saamme tulokseksi samaa mitä ennenkin. Saavuttaaksemme jotain uutta, meidän on uskallettava nähdä näkyjä ja unelmoida onnistumisesta. Eikä unelmointi yksin riitä.  Meidän on myös pidettävä kiinni unelmistamme ja tavoitteistamme, sanoivatpa muut mitä tahansa.

 

Abraham sai Jumalalta käskyn jättää mukavat ja turvalliset kotiseutunsa ja lähteä kohti tuntematonta. Autiomaiden halki kulkiessaan hän jaksoi unelmoida päivästä, jona Jumalan uskomattomilta tuntuneet lupaukset uudesta kotimaasta ja suuresta jälkeläisten määrästä toteutuisivat. Sitkeästi ja epäröimättä hän vaelsi uskon varassa kohti tavoitetta ja saavutti sen.

 

Nuori paimenpoika David uskoi oikeuden voittavan ja Jumalan olevan lupaustensa mukaan hänen turvanaan. Hän poimi joenuomasta linkoonsa sopivat kivet. Sitten hän lähti rohkeasti taistelemaan miekoin ja panssarein varustautunutta jättiläistä vastaan. Hän voitti Goljatin.

 

Abrahamilla, Davidilla ja monilla muilla Raamatun henkilöillä oli unelma, jonka Jumala oli istuttanut heidän sydämiinsä. He olivat saamalleen unelmalle uskollisia ja suorittivat tekoja, joita muut olivat pitäneet täysin mahdottomina.

 

Et ole syntynyt sattuman oikusta, eikä Jumala ole luonut sinua turhan takia. Kun Jumala katsoo sinua, hän näkee mielessään unelman, joka on tarkoitettu juuri sinun elämääsi varten.

 

Ehkä sinun ei tarvitse lähteä etsimään luvattua maata eikä kaatamaan Goljatia. Sinun unelmasi voi olla se, että olet uskollinen esirukoilija. Olet lämmin vierellä kulkija, lempeä rohkaisija ja uskollinen palvelija. Olet turvallinen lohduttaja tai osaat kutsua myös muita Jeesuksen luo.

 

Jumalalla on varattuna lapsilleen runsaasti erilaisia unelmia ja näkyjä, joiden tarkoituksena on tuoda Jumalan rakkaus ja Taivasten valtakunta ihmisten keskelle. Eikä meidän taritse suoriutua niistä yksin ja omin voimin. Jumala auttoi Abrahamia ja Davidia. Jumala on luvannut auttaa myös sinua ja minua.

 

Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut. Psalmi (139:16)

 
Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin