Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kuvaretkiä saaristoon

Kun lämpömittari näyttää ikäviä lukemia, sadetta riittää ja pilvet peittävät taivaan, on sopiva hetki tehdä kuvaretki kesään ja aurinkoon. Näillä sivuilla annetaan meren raikkaiden tuulien viedä mennessään stressit ja pysäyttää oravanpyörät.

Merellä ja elämällä on paljon yhteistä. Molempiin sisältyy tyyntä ja myrskyä, lempeää auringonpaistetta ja hyytäviä puhureita.

 

Tervetuloa mukaan meren raikkaisiin tuuliin!

Meren ja saariston lumous

Sinä vuonna Ahvenanmaan saaristossa oli tavallista niukemmin kuvattavaa. Alkukesä oli ollut siellä erittäin kuiva. Niinpä siellä, missä aiemmin oli ollut rehevää ruohikkoa ja paljon kukkia, saattoi nyt olla vain ruskeaksi palanutta heinää. Jotain silti löytyi parin viikon ja 108 kilometrin kierroksella.  


Lue lisää


Ulkoluotojen kulkurina

Merikajakki, teltta ja saaristo, siinä kaikki mitä tarvitaan täydelliseen irtiottoon arjesta, kiireestä ja kaupunkien ruuhkista.


Lue lisää


Kukkivat luodot

Saaristo on vastakohtien maailma. Karut kalliot, notkelmien rehevät lehdot ja kallionraoissa sinnittelevät kukkatarhat vuorottelevat kuin räsymaton raitojen tunnelmat. Kukkivat luodot vie sinut kanoottiretkelle keskelle kauneista saaristoa.   


Lue lisää


Miten isommat veneeni vaihtuivat kanootiksi

- Navigare necesse est, vivere non est necesse (Merenkulku on välttämätöntä, eläminen ei), kannusti Pomeius merimiehiään myrskyssä.  Lauseen alkuosa jäi elämään lentävänä lauseena, jonka allekirjoitan mielelläni. Mutta merellä voi liikkua monenlaisilla aluksilla. Miksi ja miten päädyin kanoottiin?


Lue lisää


Fiskön Elävän ravinnon instituutti

Kun Kaija muutama vuosi sitten päätti lähteä Elävän ravinnon instituuttiin viikon mittaiselle kurssille, löysimme jälleen uudenlaisen saariston jännittävine, maukkaine ja terveellisine makuelämyksineen.


Lue lisää


Iloa ja terveyttä elävästä ravinnosta

Kaijan ollessa pari viikkoa Fiskössä Elävän ravinnon instituutissa hengellisenä ohjaajana minä vietin tuon ajan Brändön ja Fiskön upeassa saaristossa kajakkini, telttani ja retkeilyvarusteideni kanssa. Retkestä on oma kuvakertomus nimellä "Meren lumous". 


Lue lisää


© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin